Aυτό το trend με το sushi από λωρίδες αγγουριού το φτιάχνουν συνήθως με spread τυριού & σολομό, αλλά εμείς εδώ είμαστε πρωτοπόροι! Δροσερό, crunchy Sushi με γαύρο μαρινάτο, ιδανικός μεζές για ουζάκι.
Το sushi το μεσογειακό, χωρίς περιττό ρύζι, μόνο λαχανικά και πολύτιμο γαύρο, ένα ψαράκι του αφρού γεμάτο σε βιταμίνη D, ασβέστιο, ω3 λιπαρά και φυσικά πρωτεΐνη και Β12.
Είναι ένας υπέρ- μεζές!

Sushi αγγουριού με γαύρο
προετοιμασία
10
λεπτάΥλικά
2 αγγούρια μεγάλα
χούμους 4 κ. σούπας ή spread επιλογής σας
γαύρος μαρινάτος 100 γρ
Ντομάτα σε φέτες, κρίταμο ή καπαρόφυλλα, πίκλες, φρέσκο κρεμμυδάκι
καυτερή σως τσίλι
λίγο σουσάμι
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το αγγούρι και το κόβουμε λε λεπτές φέτες με το peeler.
Βάζουμε τις λωρίδες αγγουριού δίπλα δίπλα, να είναι η μία λίγο πάνω στην άλλη.
Απλώνουμε το spread μας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Στην μία άκρη βάζουμε τον γαύρο, και τα λαχανικά από πάνω.
Τυλίγουμε με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού σε ρολό και πατάμε λίγο την επιφάνεια. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γίνει όλο ένα ρολό.
Κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών περίπου. Βάζουμε λίγο σως τσίλι στην μέση και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Έτοιμα!
Δείτε το βίντεο στο instagram!

