Προληπτική Ιατρική

Είναι η γνώση ότι κάθε νόσος οφείλεται σε μία χρόνια διαταραχή που προυπάρχει και μπορεί δυνητικά να αποφευχθεί η εκδήλωση αυτής με έγκαιρη και ουσιαστική προσέγγιση, μέσω αλλαγών στην διατροφή, στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής.

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Προληπτική Διατροφή και Θεραπεία μέσω της Θρέψης.

Προληπτική Διατροφή είναι η πεποίθηση ότι κάθε τροφή φέρει μια ενέργεια, ένα προληπτικό όφελος ή ζημία η οποία ξεπερνά το τώρα και εκτείνεται στο μέλλον. Έχει λοιπόν μία δυναμικότητα. Μία ορμή. Ένα momentum. Όταν λοιπόν οι επιλογές μας είναι αγνές, δημιουργούμε ένα puremomentum.

Ο καθένας μας είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικός. Είμαστε το αποτέλεσμα μιας χρονοβόρας διαδικασίας, μιας απαιτητικής προσπάθειας, γενεών και γενεών. Μίας ανεπανάληπτης γονιδιακής αλληλουχίας που συνδυάστηκε μία φορά μόνο. Κουβαλάμε ένα τεράστιο momentum. Γιατί λοιπόν να μην διεκδικήσουμε αυτή μας την μοναδικότητα;

Aυτό μας λέει η Θεραπεία μέσω της Θρέψης.

Αφορά εξατομικευμένο πλάνο διατροφής με βάση το Ιατρικό ιστορικό, τον εργαστηριακό έλεγχο, τις συγκεκριμένες ανάγκες της καθημερινότητας του καθενός και την κλινική εξέταση με λιπομέτρηση και ορισμό ρεαλιστικού στόχου. Ο οφελούμενος με σωστή παρακολούθηση θα είναι σε θέση να μειώσει ενδεχόμενη λήψη φαρμακευτικών ουσιών, να δει εμφανή αποτελέσματα με μακροχρόνιο ουσιαστικό όφελος.

Στο Ιατρείο αντιμετωπίζονται Διατροφικά οι εξής καταστάσεις

Παχυσαρκία

Η Παχυσαρκία είναι νόσος πολυπαραγοντική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται υπεύθυνα με επιστημονική προσέγγιση ώστε να ανευρεθεί η αιτία της ώστε το όφελος με την Διατροφική Θεραπεία να είναι ουσιαστικό με μακροχρόνιο χαρακτήρα. Δεν αφορά Δίαιτα, αλλά Θεραπευτικό Διατροφικό Πλάνο με μόνιμο και όχι προσωρινό σκοπό, ώστε να δωθεί αληθινή, ρεαλιστική λύση στην νόσο και τις παρενέργειές της.

Αναλόγως την περίπτωση προτείνεται Διαλειμματική νηστεία, Ωμοφαγία, και συστήνονται συγκεκριμένοι διατροφικοί συνδιασμοί που θα επιφέρουν την θεραπεία μέσω της Θρέψης.

Δεν αφορά περιοριστικές Θερμιδικά και Θρεπτικά επιλογές, αλλά αντιθέτως η απώλεια βάρους γίνεται με ένα πλήρες θρεπτικά μενού επιλογών με προσφερόμενες συνταγές που θα βοηθήσουν στο ξεκίνημα της νέας Διατροφής.

Κύριο στοιχείο είναι η προσωπική ενασχόληση με την μαγειρική της τροφής με απλές, γρήγορες συνταγές και σαφής επεξήγηση του τρόπου προετοιμασίας του θρεπτικού γεύματος. Υπάρχει καθοδήγηση και συνεχής στήριξη ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα που μπορεί να αποθαρρύνουν τον οφελούμενο. Οι συνταγές του ίδιου του μπλογκ αποτελούν μέρος της διατροφής και προτείνονται ανάλογα την περίπτωση.

Αυτοάνοσα Νοσήματα

όπως νόσος Hashimoto, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Δερματικά Νοσήματα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Ροδόχρους Νόσος,

Χρόνιες Λοιμώξεις

όπως κολπίτιδα, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, ρινίτιδα, γαστριτιδα, δερματίτιδα, κολίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα

Καρδιαγγειακά Νοσήματα

όπως αγγειοπάθεια, αθηρωμάτωση, υπέρταση

Μεταβολικά Νοσήματα

όπως Οστεοπενία, Οστεοπόρωση, Υπερχοληστερολαιμία, Υπερτριγλυκεριδιαιμία, Ελλειψη Βιταμίνης D.

Διαβήτης και αντίσταση στην ινσουλίνη

Γαστρεντερικά Νοσήματα

όπως ευερέθιστο έντερο, Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, Γαστρίτιδα, Ελκώδης Κολίτιδα, Νόσος Crohn, εκκολπωματίτιδα.

Δυσανεξίες

όπως Δυσανεξία στην γλουτένη, Κοιλιοκάκη, δυσανεξία στην λακτόζη, δυσανεξια στα απλά σάκχαρα (FODMAP)

Ειδικές Διατροφές

όπως βιγκανισμός, σιγκανισμός, χορτοφαγία, διατροφή χωρίς γλουτένη, ωμοφαγία

Αναιμία

όπως Σιδηροπενία, Αναιμία από έλλειψη Β12, αναιμία χρονίας νόσου

Ειδικές Παθολογικές καταστάσεις

όπως θρομβοφιλία, ορμονικές διαταραχές, και κάθε κατάσταση εσωτερικής Παθολογίας.

Call Now Button