Τρώω πουτίγκες Chia 2 χρόνια και μια συνταγή δεν είχα αξιωθεί να βάλω στο μπλογκ. Αυτή είναι η κατάρα των ανοργάνωτων ανθρώπων!!! Απογοητεύονται συνεχώς από τον εαυτό τους!
Αυτή η πουτίγκα όμως δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ αν ακολουθήσετε αυτήν την απλή συνταγή που είναι αποτέλεσμα πολλών αποτυχημένων προσπαθειών μέσω παρατήρησης και στοχασμού…
Απέρριψα λοιπόν τις εκδοχές που βρήκα στον κυβερνοχώρο γιατί δεν είναι πρακτικές! Η μια συνταγή θέλει μεγάλη ποσότητα πουτίγκας που δεν την χρειάζομαι και η άλλη πολύ αραιή!
Ξεχάστε το γάλα λοιπόν! Είτε ζωικό είτε φυτικό δεν μας κάνει. Γιαούρτι θέλουμε! Ακόμη κι αν βάλετε γιαούρτι ζωικό (οιμέ! ??♀️) η συνταγή θα βγεί μια χαρά.
Ιδού ο επίλεκτος συνδιασμός! Όλος δικός σας!
Υλικά
Για μισό φλυτζάνι πουτίγκα:
1/4 cup γιαούρτι καρύδας ή σόγιας
3 κ. σούπας νερό
1 κ. σούπας σπόροι Chia
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό καλά. Προσθέτουμε την Chia και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Αφήνουμε στο ψυγείο σε βαζάκι ή μπολάκι κλειστό για όλο το βράδυ ή για 3 ώρες τουλάχιστον. Μετά προσθέτουμε ότι θέλουμε! Φρούτα σε κύβους, σπόρους κάνναβης, σταφίδες, καρύδια, μέλι, κανέλα, γκρανόλα, βρώμη, δημητριακά, ντίνκελ παφς, ότι σας αρέσει!