Κολοκυθόσουπα


Είναι φθινόπωρο ή ακόμη;

Κολοκύθες παντού τον Σεπτέμβρη μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Κολοκυθόσουπα. Είναι εύκολη, θρεπτική στο κόκκινο, ή μάλλον στο πορτοκαλί, και θα τρελάνει όλους όσους κεράσετε.

Είναι και Βίγκαν. Αμέ!

Υλικά

2 φλυτζάνια κολοκύθα

1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών

200 γρ κρέμα σόγιας

1 μεγάλο καρότο

1 μέτριο κολοκυθάκι πράσινο

2 μέτριες πατάτες με την φλούδα

1 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι, λευκό πιπέρι

Οδηγίες:

Σε βαθειά κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτος από την κρέμα. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 -30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα. Με μίξερ χειρός πολτοποιούμε την σούπα. Έτοιμη!

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρουμε με σωταρισμένα μανιτάρια, κολοκυθόσπορους και έξτρα μοσχοκάρυδο.

 

2 Comments

  1. η γλυκοπατάτα πάει πισω στη θέση της παλι;?? πεντανόστιμη η σουπα!!!

     

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*