Είναι φθινόπωρο ή ακόμη;
Κολοκύθες παντού τον Σεπτέμβρη μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Κολοκυθόσουπα. Είναι εύκολη, θρεπτική στο κόκκινο, ή μάλλον στο πορτοκαλί, και θα τρελάνει όλους όσους κεράσετε.
Είναι και Βίγκαν. Αμέ!
Υλικά
2 φλυτζάνια κολοκύθα
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
200 γρ κρέμα σόγιας
1 μεγάλο καρότο
1 μέτριο κολοκυθάκι πράσινο
2 μέτριες πατάτες με την φλούδα
1 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Οδηγίες:
Σε βαθειά κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτος από την κρέμα. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 -30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κρέμα. Με μίξερ χειρός πολτοποιούμε την σούπα. Έτοιμη!
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρουμε με σωταρισμένα μανιτάρια, κολοκυθόσπορους και έξτρα μοσχοκάρυδο.
η γλυκοπατάτα πάει πισω στη θέση της παλι;?? πεντανόστιμη η σουπα!!!
Όχι βέβαια! Βαλτην στην σούπα!!! Κίνας μην το γράφω ?