Βίγκαν, πεντανόστιμο πέστο με Κάσιους!
Μια γεύση δυναμική με τόσες νότες, τόσα μοναδικά υλικά που σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα γίνει η αγαπημένη σας! Εγώ την μαγειρεύω όταν θέλω να ευχαριστήσω, φίλους ή οικογένεια, με ένα φαγητό γρήγορο, διαφορετικό, θρεπτικό και χορταστικό για όλους.
Τα παιδάκια μου το τρώνε φυσικά! Το έχω φτιάξει πρώτα σε μακαρονάδα με μύδια, και τώρα το δοκίμασα με μανιτάρια και λάδι τρούφας! Υπέροχο όπως το περίμενα!
Θέλουμε ένα μπλεντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ένα wok και μια κατσαρόλα για τα μακαρόνια. Στο μπλέντερ βάζουμε:
⚜️Υλικά:
1/2 φλυτζάνι ελαιολαδο
2 φλυτζάνια βασιλικό φρέσκο
1/2 φλυτζάνι κουκουνάρι
1 φλυτζάνι Κάσιους ωμά, ανάλατα, μουλιασμένα
3 σκελίδες σκόρδο γκριλιαρισμένο
χυμό μισού λεμονιού
1/4 φλυτζάνι διατροφική μαγιά
αλάτι Ιμαλαΐων
⚜️Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τα Κάσιους σε νερό για περίπου 3 ώρες. Σε ταψάκι βάζουμε το σκόρδο και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου έως να πάρουν χρώμα. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να γίνουν αλοιφή. Ετοιμό!
⚜️Για τα μανιτάρια:
1 κουταλιά της σούπας βίγκαν βούτυρο.
500γρ καφέ μανιτάρια.
Σε ένα wok, βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Εγώ έβαλα της βιτάμ με έλαιο καρυδιού. Πολύ γιαμ! Τσιγαρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατίζουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε 1 κ.γ. λάδι τρούφας. Έτοιμα!
⚜️Για τα μακαρόνια:
Προσθέτουμε στο wok με τα μανιτάρια τα βρασμένα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε ώσπου να πάει παντού. Έτοιμα! Καλή όρεξη!
Such an incredible full taste of wonderful ingredients!
This pasta dish is one of my favourites! I love the explosion of taste that happens when basil, truffle oil, pine and cashew nuts get together! You just got to try it! It will definitely win you over!
⚜️Ingredients:
2 cups fresh basil
1/2 cup olive oil
1/2 cup pine nuts
1 cup raw cashews unsalted soaked.
3 gloves grilled garlic
juice of half lemon
1/4 cup nutritional yeast
Himalayan salt
⚜️Directions:
Soak cashews for at least 3 hours. On a pan place the garlic and broil until golden brown. Put all ingredients in a blender or food processor and blend until well combined. Ready!
⚜️For the mushrooms:
In a wok heat 1 tbsp vegan butter.
Add 500 grams brown porcini mushrooms.
Stir constantly until their water is evaporated and mushrooms are soft.?
Pour 1 tsp truffle oil on top. Ready!
⚜️For the pasta:
Pour your boiled pasta over the mushrooms and top with the cashew pesto. Stir until well combined. Enjoy!