Μία πρόταση φούλ εορταστική με κάστανα, φρούτα του δάσους και το ψάρι ψημένο απλά που συμπληρώνει θρεπτικά αυτό το πλούσιο σε γεύση πιάτο.
Η γεύση αυτή της σάλτσας berries με τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι πραγματικά από τους καλύτερους συνδυασμούς που υπάρχουν!
φαγκρί με πουρέ κάστανο, καραμελωμένα κρεμμύδια και berry sauce
Οδηγίες
Για τον πουρέ:
250 γρ κάστανα βρασμένα
300 γρ πατάτες
60 ml κρέμα σόγιας
1 καρότο μικρό
1 κρεμμύδι ξερό μικρό
δάφνη 2 φύλλα,
αλάτι 1 κ. γ. , μοσχοκάρυδο μισό κ. γ. , σκόρδο μισό κ. γ.
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για την berry sauce: 1 κούπα berries, εγώ έβαλα μύρτιλα και raspberries, μισή κούπα ζωμό λαχανικών, 1 κ. σούπας ζάχαρη καφέ, χυμό μισού λεμονιού, 1 κ. σούπας πετιμέζι, 2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι,
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, 3 κ. σούπας ζάχαρη καφέ, 1 κ. σούπας ξύδι, 2 κ. σούπας μπαλσαμικό ξύδι.
Οδηγίες
Για τον πουρέ βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από την κρέμα σόγιας και τα μπαχαρικά και βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα.
Προσθέτουμε την κρέμα σόγιας και τα μπαχαρικά και πολτοποιούμε την σούπα με ραβδομπλέντερ ή την βάζουμε σε μπλέντερ.
Για την berry sauce βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά.
Σωτάρουμε το φαγκρί σε ελαιόλαδο πρώτα από την μεριά της πέτσας σε δυνατή φωτιά και όταν ξεροψηθεί, το γυρίζουμε.
Σερβίρουμε βάζοντας πρώτα τον πουρέ, μετά το ψάρι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την berry sauce και μερικά φρέσκα berries.