Τα Brownies είναι πάντα μια καλή ιδέα, πόσο μάλλον αν θυμίζουν μηλόπιτα!
Διατροφικές πληροφορίες
Η θρέψη τους είναι σημαντική! Είναι :
Vegan
Με ζάχαρη καρύδας
πλούσια σε φυτικές ίνες – 22 % της ημερήσιας ανάγκης ανά κομμάτι
πλούσια σε σίδηρο – 5 % της ημερήσιας ανάγκης ανά κομμάτι.
Πλούσια σε βιταμίνη C – 9 % της ημερήσιας ανάγκης ανά κομμάτι.
Υψηλά σε φυτική πρωτεΐνη – 5 γρ ανά κομμάτι
πλούσια σε ασβέστιο – 5 % της ημερήσιας ανάγκης ανά κομμάτι
Αντικαταστάσεις
Το αλεύρι μπορεί να γίνει για όλες τις χρήσεις, ή να το μειώσετε σε μισή κούπα και να αυξήσετε τις νιφάδες βρώμης σε 1 κούπα. Η ζάχαρη καρύδας μπορεί να γίνει μέλι, αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου σε ίση ποσότητα.
Το φυστικοβούτυρο γίνεται και κανονικό βούτυρο , ή οποίο βούτυρο ξηρού καρπού αγαπάς, ακόμη και λάδι καρύδας.
Ο λιναρόσπορος μπορεί να γίνει σπόροι Chia.
Apple Brownies με καραμελωμένα μήλα
9
25-30
λεπτάΥλικά
2 μήλα σε κυβάκια
2 γινωμένες μπανάνες
6 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας. (4 + 2)
μισή κούπα γιαούρτι φυτικό ή επιλογής σου ή φυτική κρέμα (σόγιας ή καρύδας)
1 κούπα αλεύρι ολικής
μισή κούπα νιφάδες βρώμης
1 κ. γ. baking powder
3 κ. σούπας φυστικοβούτυρο ή όποιο βούτυρο ξηρού καρπού θέλεις
2 κ. γ. κανέλα, μισό κ. γ. αλάτι, 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
χυμό μισού λεμονιού
1 κ. σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός σε 3 κ. σούπας νερό.
Οδηγίες
Σε βαθύ τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τα μήλα με 2 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας, το χυμό λεμονιού και 1 κ. γ. κανέλα Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με την υπόλοιπη κανέλα, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι που έχουμε ανάκατέψει με το baking powder.
Στο μίγμα μας προσθέτουμε τα καραμελωμένα μήλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε σε pyrex λαδωμένο με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά και μετά στους 180 για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει στεγνό.
Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με έξτρα κανέλα!