Burger μπακαλιάρου Καλλιμάνης

To burger μπακαλιάρου είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, όποτε το βρίσκω σε μενού εστιατορίου το επιλέγω οπωσδήποτε! Με τον μπακαλιάρο ρόλο φιλέτο Καλλιμάνης, είναι τόσο εύκολο να το φτιάξω στο σπίτι μόνη μου, και να το γεμίσω με ότι θέλω!.

Όπως αυτή η σως γιαουρτιού με παντζάρι που του πάει υπέροχα!

Διατροφική Αξία

Σίγουρα ξέρετε ότι επιλέγω πάντα σύμφωνα με την θρέψη και βεβαίως την νοστιμιά. Η διατροφική αξία του μπακαλιάρου είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί

  • εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12
  • πολύ καλή πηγή φωσφόρου, ενώ ταυτόχρονα είναι
  • πολύ χαμηλός σε λιπαρά και χωρίς υδατάνθρακες.
  • καλή πηγή βιταμίνης D3

Ιδανικός συνδυασμός για να καταναλώνεται όσο συχνά θελουμε, ειδικά στην μορφή ρολό φιλέτο που είναι έτοιμο για μαγείρεμα. 

Για τα ζουζούνια μας, είναι άριστη επιλογή λευκού ψαριού, και με το υγιεινό πανάρισμα και ολιγόλεπτο ψήσιμο, διατηρεί την θρεπτική του αξία  στο μέγιστο. 

Σας το προτείνω για εύκολο και γρήγορο γεύμα γεμάτο ουσιαστική θρέψη για όλη την οικογένεια!

Η συνταγή μου προσφέρει επιλογή παναρίσματος χωρίς αυγά για όσους δεν τα προτιμούν στην διατροφή τους, όπως εγώ, ή αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή σε περιόδους νηστείας. 

Burger μπακαλιάρου Καλλιμάνης

Προετοιμασία

15

λεπτά
Μαγείρεμα

8- 10

λεπτά

Υλικά

  • Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Καλλιμάνης
  • Χυλός για το Πανάρισμα
  • 2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο

  • 2 κ. σούπας γιαούρτι καρύδας ή επιλογής σας

  • λίγο νερό για να γίνει χυλός

     

  • λίγο αλάτι

  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Σως γιαουρτιού με παντζάρι
  • 80 γρ βρασμένο παντζάρι

  • 1 κ. γ λευκό ξύδι

  • 3 κ. σούπας γιαούρτι καρύδας

  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο

  • λίγο νερό για το χτύπημα

  • 1/3 κ. γ. αλάτι 

Οδηγίες

  • Ξεπαγώνουμε τον μπακαλιάρο ρολό φιλέτο. Σε μπολ ενώνουμε τα υλικά για το πανάρισμα με αυγοδάρτη. 

    IMG_2415
  • Σε μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για την σως γιαουρτιού και προσθέτουμε λίγο νεράκι μέχρι να γίνει κρεμώδες. 

    IMG_2419
  • Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πρώτα από τον χυλό και μετά από τριμμένη φρυγανιά ή panko. σωτάρουμε σε ελαιόλαδο για 4 λεπτά απο κάθε πλευρά, με σκεπασμένο τηγάνι. 

    IMG_2528
  • Γεμίζουμε το ψωμί επιλογής μας με την σως, δροσερή σαλάτα και τα φιλέτα μπακαλιάρου. Έτοιμο το burger  μας!

    IMG_2440
     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *