Tofu Omelette με σπαράγγια

Φυτικό ασβέστιο, σίδηρος, βιταμίνη Α και πολλή πρωτεΐνη.

Η φύση είναι σίγουρα πιο έξυπνη από εμάς που πελαγώνουμε μόλις κάποιος πάει να μας πει κάτι διαφορετικό, που αγχωνόμαστε και είμαστε δύσπιστοι χωρίς λόγο σε σχέση με την χορτοφαγία και νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ο άνθρωπος μπορεί να λάβει την πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται από την χορτοφαγία με εξαίρεση την Β12 και βιταμίνη D. Το φυτικό ασβέστιο λοιπόν είναι υψηλής διατροφικής αξίας και δεν υστερεί σε τίποτα από το ζωικό, ίσα ίσα, αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου. Δείτε πως συνδύασα 3 από τις του 5 υψηλότερες πηγές ασβεστίου: Σουσάμι, τόφου και σπόρους Chia, σε μια συνταγή που θα σας θρέψει ουσιαστικά. 

Άνετα αποτελεί μία μερίδα, αλλά και 2, καθώς περιέχει πολλή πρωτεΐνη ικανή να μοιραστεί. Δείτε πόσο εύκολα λαμβάνουμε σχεδόν 1,5 φορές το συνιστώμενη ημερήσιο ασβέστιο και φυτικές ίνες, μόνο από ένα γεύμα. Επίσης το 50 % του σιδήρου, και το ένα τρίτο της βιταμίνης Α. Και ακόμη δεν έχω αναφέρει πόσο πεντανόστιμη είναι! 

Τα σπαράγγια δε, προσθέτουν απλόχερα την θρέψη τους, καθώς δεν βράζονται αλλά σωτάρονται για μόλις 2 λεπτά, παραμένοντας τραγανά και πεντανόστιμα!

Tofu Omelette

Recipe by Angela Spanou
Μερίδες

2

Μαγείρεμα

10

λεπτά
Ασβέστιο

135

% RDA
Σίδηρος

53

% RDA
πρωτεΐνη

22

γρ ανά μερίδα
Φυτικές ίνες

133

% RDA
Βιταμίνη Α

33

% RDA

Ingredients

  • 200 gr tofu

  • 2 κ. σούπας ταχίνι ολικής

  • 2 κ. σούπας Chia seeds

  • Μπαχαρικά :

    μισό κ. γ. αλάτι, πιπέρι, 1/3 κ. γ. πάπρικα, μισό κ. γ. κουρκουμά, 1 κ. γ. ρίγανη

  • 2/3 κούπας νερό

  • 3 κ. σούπας διατροφική μαγιά

  • Σπαράγγια 10, κολοκυθάκια σε λωρίδες, ντοματίνια 4-5, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 

Οδηγίες

  • Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι. 

  • Σωτάρουμε τα μισά λαχανικά μας. Κολοκυθάκια, τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι για 2 λεπτά να μαραθούν λίγο. 

  • προσθέτουμε το μίγμα τόπου πάνω από τα λαχανικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τοποθετούμε τα σπαράγγια.

  • Κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιάτο και βάζουμε ξανά την ομελέτα στο τηγάνι. Κλείνυμε το καπάκι για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμη! 

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *