Κάτω το μονοπώλειο της άνοστης διαιτητικής φρυγανιάς & της ρυζογκοφρέτας! Ήρθαν οι crispy γκοφρέτες από το αγαπημένο μου αλεύρι ρεβυθιού με απίθανη γεύση, φουλ στην πρωτεΐνη και εξίσου πρακτικές. I definitely nailed this one!

Είναι ιδανικό σνακ για πρωινό, στο γραφείο, στην βόλτα, εκεί που θέλεις κάτι νόστιμο να σε κρατήσει και να σε ικανοποιήσει.
Και το κυριότερο, το έφτιαξες εσύ!
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορείς να φτιάξεις με λίγο αλεύρι ρεβυθιού και λίγη βρόμη. Μέχρι και γω εντυπωσιάστηκα! Δεν περίμενα τέτοια επιτυχία.

Πάμε να δούμε τα qualifications τους:
• Περιέχουν 5 γρ πρωτεΐνης ανά γκοφρέτα
• πολλές φυτικές ίνες
• ιδανικές για βρέφη με αφαίρεση του σκόρδου & αλατιού
• Υψηλές σε ω3 λιπαρά και μονοακόρεστα
• Ιδανικές για ζουζούνια που δεν αγαπούν τα ρεβύθια( να τους πείτε ότι έχει ρεβύθι όμως μέσα, εδώ δεν εξαπατούμε απογόνους)
• Ιδανικές για διατροφή χωρίς γλουτένη
• Ιδανικές για αθλητές και χορτοφάγους που χρειάζονται υψηλά επίπεδα φυτικής πρωτεΐνης

Το σκόρδο προσφέρει πραγματικά στην γκοφρέτα, καθώς ταιριάζει πολύ με τα ρεβύθια και προτείνω να το κρατήσετε στην συνταγή.
Δείτε λοιπόν πως να φτιάξετε αυτό το genius σνακ
Υλικα
1 κούπα αλεύρι ρεβυθιού – φθηνό και το βρίσκετε πλέον κ σε μεγάλα σουπερμαρκετ.
2 κούπες νιφάδες βρόμης
3 κ.σούπας κοπανιστός λιναρόσπορος με 10 κ.σούπας νερό
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
3 κ.σούπας λάδι καρύδας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι θαλασσινό
Οδηγιες
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και πλάθουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Περίπου 1/4 κούπας.
- Χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια. Με ποτήρι πιέζουμε τα μπαλάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με τα δάχτυλα μας τα διορθώνουμε σε στρογγυλούς δίσκους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25’ στον αέρα. Έτοιμα!
Οι Ρεβυθογκοφρέτες αποθηκεύονται σε κλειστό σκεύος για περίπου 10 ημέρες. Εύχομαι να τις χαρείτε όσο και εγώ!

Φαίνονται λαχταριστές! Μπορώ να βαλω ελαιόλαδο αντί καρύδας;
Δεν τις έχω Φτιάξει με ελαιόλαδο, αλλά υποπτεύομαι ότι δεν θα γίνουν τόσο τραγανές. Ίσως όμως και ναι! Μια δοκιμή θα μας δείξει 🙂