Τα γεμιστά μου είναι χορτοφαγικά και πεντανόστιμα!
Και πρόπαντων πολύ υγιεινά. Τσιγάρισμα χωρίς ελαιόλαδο, το οποίο προσθέτεται μετά, φουλ στην πρωτεΐνη από τα μανιτάρια και την κινόα, φουλ σε θρέψη. Τα μοιράζομαι γιατί θέλω να σας κεράσω όλους αλλά δεν μπορώ! Γιαυτό πάρτε την συνταγή και φτιάξτε τη! Pretty please!
Ας πούμε δοσολογία για 4 άτομα από 3 λαχανικά.
Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
4 μελιτζάνες
1 πράσσο
1 κρεμμύδι χλωρό
3 καρότα
250 γρ μανιτάρια
πάπρικα 1 κ.γ.
κύμινο 1 κ.γ.
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα άνηθο
1/2 κ.γ κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εσωτερικό 6 ντοματών
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
12 κ.σούπας κινόα
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τσιγαρίζουμε σε γουόκ χωρίς ελαιόλαδο, μόνο με τα υγρά των μανιταριών. Βάζουμε το εσωτερικό 5 ντοματών στο μούλτι και προσθέτουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την κινόα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Γεμίζουμε τα λαχανικά, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’-40’ λεπτά.
Απλά υπέροχα!
Gemista! This brilliant Traditional Greek recipe can not possible get any more brilliant!
Packed with protein from mushrooms & quinoa, all the vitamins & nutrients of veggies, it is a real treasure. Make it for someone you love and they will cherish that meal forever!
ingredients
For 12 veggies
4 tomatoes
4 aubergines
4 bell peppers
12 tbsp quinoa
3 carrots
1 onion
handful parsley and dill
2 garlic gloves
1/2 tsp dried mint
1 tsp paprika
1 tsp cumin
salt, pepper
flesh of 6 tomatoes
3 tbsp olive oil
250 grams mushrooms
1 leek
Directions:
In a wok stir fry all veggies cut in cubes. Add tomatoes puréed and spices. Add quinoa and oil and let boil for 5 minutes in low heat. Stuff the vegetables and put in the oven for 30-40 minutes at 180 C.