Spicy Carob Belgian Chocolate Icecream

Η έμπνευση είναι η κινητήρια δύναμη της ύπαρξης μας. Κάθε αλληλεπίδραση με τα γύρω στοιχεία, μας αλλάζει. Η έμπνευση μας αλλάζει. Και γινόμαστε ένα τσικ καλύτεροι ακριβώς γιατί είμαστε ανοιχτοί στα ερεθίσματα. Και καταλήγω στο εξής.

Vegan Spicy Carob Belgian Chocolate icecream

Η συμμετοχή μου στα Marie Claire blog awards 2018, με ενέπνευσε να αλλάξω. Να συνεργαστώ με συναδέλφους foodies εντελώς διαφορετικούς με εμένα σε ταμπέλες, όμως τόσο όμοιους στο πιο βασικό. Το πάθος για το φαγητό. Δεν λέγεσαι foodie έτσι απλά. Ο Foodie σέβεται και κύριως αγκαλιάζει την αδυναμία του. Όχι όχι, δεν είναι παραδοχή, αλλά μια αποκάλυψη. Αγαπάς να εκτίθεσαι, να κοινοποιείς τα γούστα σου, τα λάθη σου, γιατί αγαπάς να είσαι εσύ. Χαχαχα. Κι όμως έχει νόημα.

Εκεί λοιπόν που είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα κάνω την φωτογράφηση για το παγωτό που μου ανατέθηκε, δυο συνεργάτες του Marie Claire με βοήθησαν να βρω λύση. Να φτιάξω το δικό μου βίγκαν παγωτό Belgian chocolate, εμπνευσμένο από την συμβατική και είμαι σίγουρη καθ´ολα πεντανόστιμη εκδοχή του.

Και ενθουσιάστηκα! Πως δεν το είχα σκεφτεί εγώ αυτό; Έχω φτιάξει τόσα παγωτά, ας προσθέσω λοιπόν άλλο ένα στην βίγκαν συλλογή μου!

Φυσικά η εταιρεία Haagen Dazs παράγει ήδη βίγκαν γεύσεις παγωτού με μεγάλη επιτυχία! Το μόνο προβληματάκι είναι ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ακόμη. Γιαυτό, εγώ, ο insta Seagan Foodie, αυτοπροσώπως, σε αναμονή των υπέροχων βίγκαν Haagen Dazs γεύσεων ( μα, ας φτάσετε επιτέλους όμως κι από δω), πήρα την κατάσταση στα χέρια μου!

Εχω λοιπόν καιρό στο μυαλό μου μια γεύση παγωτού μοναδικής, πιπεράτης, πικάντικης, φλογερής όσο και η ίδια η σοκολάτα, με υλικά μοναδικής θρεπτικής αξίας, και με σημαντικές ιατρικές ιδιότητες.

Σοκολάτα 70 % κακάο

χαρούπι

αγαύη, μέλι ή ζάχαρη καρύδας

κανέλα

Μίξ πιπεριών

Η βελγική σοκολάτα λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από την σοκολάτα που φτιάχνεται στο Βέλγιο. Μία χώρα αυστηρή σε αρχιτεκτονική, όμως τόσο απίθανα σοκολατένια που δεν μπορείς παρά να την αγαπήσεις!

Πάμε να δούμε την συνταγή!

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ η γεύση του.

Αναγκαστικά για να καταλάβετε την σοκολατένια, πιπεράτη, χαρουπένια γεύση του, θα πρέπει να το φτιάξετε!

Spicy Carob Belgian Chocolate Icecream

Prep time

2

ώρες
Freezer

3

ώρες

Υλικά

  • 100 γρ βέλγικη κουβερτούρα 70 %

  • 500 γρ κρέμα φυτική, σόγιας κατά προτίμηση 

  • 2 κ. σούπας βούτυρο ξηρού καρπού κατά προτίμηση φουντουκοβούτυρο

  • χαρούπι 2 κ. σούπας

  • κανέλα 1 κ. γ. 

  • Μιξ πιπεριών μισό κ. γ. 

  • Αγαύη ή μέλι 4 κ. σούπας

     ή 

    Ζάχαρη καρύδας 5 κ. σούπας

Οδηγίες

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. 

  • Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ομογενοποιούμε με το σύρμα. Βάζουμε σε μία φόρμα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. 

  • Σερβίρουμε απευθείας. Δεν καταψύχεται καλά, διότι παγώνει εντελώς, λόγω της απουσίας βελτιωτικών υφής, γιαυτό καλύτερα να καταναλώνεται όλο μεμιάς ! 

     

    2 Comments

    1. Τέλεια συνταγή! Το cup που χρησιμοποιείτε ειναι πχ του τσαγιού? Για να υπολογισω γραμμάρια. Ευχαριστώ

       

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *