Vegan Choco Peanut Butter Cup Ice Cream

Δεν έχω αρκετά λόγια

να περιγράψω αυτήν την γεύση του πιο κολασμένου βίγκαν παγωτού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Γιαυτό θα το αφήσω να μιλήσει από μόνο του.

Η υφή του, κρεμώδης και πλούσια, σου ικανοποιεί όλο σου το είναι (φυσικά και δεν υπερβάλλω), ενώ αυτή η σχεδόν πικρή σοκολατοφυστικένια γεύση σε ανεβάζει λίγο πιο ψηλά και γελάς σαν το χαζό μόνη σου, που έφτιαξες μια τελειότητα. Έτσι θα νοιωσετε και εσείς μόλις το φτιάξετε!

Αυτό το θαυμαστό βούτυρο ευθύνεται για όλα αυτά. Ειδικά αν είναι τόσο αγνό ώστε να περιέχει αποκλειστικά φυστίκια, ξέρεις ότι θα τους τρελάνεις όλους. Κυρίως εσένα, γιατί κακά τα ψέμματα, σου αξίζει. Έψαξε και βρήκες αγνό φυστικοβούτυρο, ελληνικό, φυσικό, χωρίς αηδίες, σαν αυτό εδώ από την Χίο. Η εταιρεία kiss the earth προσφέρει προϊόντα σαν αυτό. Απλά, φυσικά, πεντανόστιμα!

Και πάμε να φτιάξουμε μαζί του το παγωτό που σκαρφίστηκα έχοντας στο μυαλό μου αυτά τα κολασμένα Choco Peanut Butter cups που έχω στην συλλογή των desserts.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

Με τέσσερα μόνο υλικά, αυτά τα σοκολατένια cups σκέτης ΗΔΟΝΗΣ, σε καθηλώνουν και η στιγμή που τα τρως θα είναι η καλύτερη της εβδομάδας σου. Guaranteed ?.

Στο θέμα μας!

Χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς κόπο, χωρίς επεξεργασμένα υλικά, με ελάχιστους υδατάνθρακες, πολύ πρωτεΐνη, υγιεινό λίπος, & γεμάτο σίδηρο !

Πάντα μου αρέσει να προσθέτω χαρούπι όπου βάζω κακάο γιατί απλά το λατρεύω. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει μόνο κακάο βέβαια. Τα κοσκίνισα και τα δύο για περισσότερο smoothness.

Όπως όλα τα βίγκαν παγωτά, χρειάζεται μια προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε 2 κονσέρβες κρέμα καρύδας και μια μπανάνα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Και μισή ώρα πριν το φτιάξουμε, να μουλιάσουμε τους χουρμάδες. Αυτά μόνο!

Μετά γεμίζουμε τον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ μας με όλα τα υλικά.

Τόσο απλά, τόσο θρεπτικά

Υλικά

2 κατεψυγμένες κονσέρβες κρέμα καρύδας για 2-3 ώρες

150 γρ φυστικοβούτυρο (1/2 cup)

1 κ.σούπας ταχίνι

1 μπανάνα κατεψυγμένη

1/4 cup κακαό ωμό βιολογικό

2 κ.σούπας χαρουπάλευρο

6 χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό για μισή ώρα

1 κ. σούπας αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου

1/2 κ.γ. κανέλα

στην μύτη κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το κακάο & το χαρούπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του επεξεργαστή. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει το μίγμα μας κρεμώδες.

Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και καταψύχουμε για 3-4 ώρες. Αναλόγως την επιθυμητή σύσταση.

Προσοχή!

Εφόσον μας μείνει παγωτό, (αν είναι ποτέ δυνατόν) το διατηρούμε στην κοινή ψύξη και όχι στην κατάψυξη! Γιατί θα γίνει παγάκι και θα αλλοιωθεί. Το ξανατρώμε ως έχει ή το καταψύχουμε ξανά για 2 ώρες.

Καλή σας απόλαυση!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*