Salted Caramel Icecream

Yeap.

Είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε.

Παγωτό κρεμώδες,

με υπέροχη nutty γεύση από Κάσιους,

με κομμάτια αλατισμένης καραμέλας από χουρμάδες.

Παγωτό, cruelty free, (- χωρίς βία άραγε στα ελληνικά;) χωρίς δηλαδή γαλακτοκομικά, χωρίς ίχνος ζάχαρης, επεξεργασμένης, μόνο με φυτικούς υδατάνθρακες και όλη, την γεμάτη γεύση που επιβάλει το όνομά του!

θελει προετοιμασία, αλλά χαλάλι, σιγά την ταλαιπωρία να βάλεις χουρμάδες και κασιους στο νερό και μπανάνες στην κατάψυξη. Μην ακούσω γκρίνιες! Εδώ σώζουμε τον κόσμο people!! Και τον εαυτό μας. Αυτό που το πας;

Είναι παγωτό

Χωρίς τα κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα,

Χωρίς ορμόνες,

Χωρίς αντιβιοτικά,

Χωρίς μονοσακχαρίτες που μας επιβαρύνουν,

Χωρίς συντηρητικά,

Χωρίς πρόσθετα για βελτίωση της υφής

Χωρίς βία

Γιαυτό το έχω ήδη εντάξει στις αγαπημένες μου συνταγές. Και σας το προσφέρω απλόχερα γιατί τα καλά πρέπει να μοιράζονται.

Υλικά

κρέμα

4 μπανάνες παγωμένες από βραδίς

1/2 κούπα cashews μουλιασμένα από βραδίς

2 κ.σούπας νερό

1 κ.σούπας χυμό λεμόνι

1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

καραμέλα

8 χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό τουλάχιστον 3 ώρες

1 κ.σούπας βούτυρο καρύδας (βιτάμ)

1/2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

1. Φτιάχνουμε γιαούρτι κάσιους! Βάζουμε στο μπλεντεράκι τα Κάσιους με τις 2 κουταλιές νερό και το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

2. Στο μπλέντερ βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια και το γιαούρτι Κάσιους. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θέλει υπομονή μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες, όμως μην προσθέσετε νερό! Προς Θεού! Απλά αφήστε το να χτυπηθεί με την ησυχία του. Δεν βιαζόμαστε. Το καλό πράμα αργεί!

3. Φτιάχνουμε την καραμέλα: Στο μπλεντεράκι ή με ραβδομπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες ξεκουκουτσιασμένους με το βούτυρο καρύδας, την βανίλια και το αλάτι. Θα γίνει μια κρέμα ίίίίδια με καραμέλα! Γλυκειά γλυκειά και τόσο θρεπτική!

4. Προσθέτουμε στην κρέμα παγωτού την μισή καραμέλα και χτυπάμε ξανά. Έτοιμο! Το τρώμε απευθείας με την υπόλοιπη καραμέλα ως γαρνιτούρα και αλατισμένα Κάσιους, ή το καταψύχουμε για 3 ώρες αν θέλουμε πιο στερεή υφή.

Marvellous!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*