Βελουτέ Κουνουπίδι

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

3 πατατες μικρές

1 καρότο

1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών

100 ml κρέμα σόγιας

1 κ.γ κάρδαμο (σκόνη κακουλέ)

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

μισό κ.γ. σκόνη σκόρδο

αλάτι Ιμαλαΐων

Λάδι πάπρικας: Ανακατεύουμε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο με μισό κ.γ. πάπρικα και λίγο αλάτι.

Κρουτόν: ψωμί, ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά σε κομμάτια.

Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την κρέμα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 10 λεπτά.
Κόβουμε σε κύβους ψωμί και βάζουμε σε βαθύ μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ξύσμα από 1 λεμόνι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Με ραβδομπλεντερ, πολτοποιούμε την σούπα και γαρνίρουμε με το λάδι καπνιστής πάπρικας και τα κρουτόν.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*