Μια ευχάριστη αλλαγή από το βραστό κουνουπίδι, πανεύκολο και πεντανόστιμο! Μένει crunchy στην υφή και λίγο γκριλ στο τέλος προσθέτει ακόμη περισσότερη τσαχπινιά σε αυτό το υπέροχο λαχανικό.
Απο τα πιο υγιεινά λαχανικά, το κουνουπίδι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Β6, καλίου, μαγνησίου, ακόμη και πρωτεΐνης! Αμέ!
Φάτε το ως γαρνιτούρα, ως κυρίως, ως ορεκτικό με ντιπ, μέσα σε αραβική πίτα, όπως θέλετε, απλά φάτε το!
Υλικά
1 κουνουπίδι
ντοματίνια
πιπεριές
Σως:
μουστάρδα Dijon 1 κ.σούπας
Ελαιόλαδο 3 κ. σούπας
Χυμό ενός λεμονιού
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
Οδηγίες
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το απλώνουμε σε ταψί ρηχό με ντοματίνια κομμένα στην μέση και πιπεριές σε φέτες.
Σε μπλεντερ φτιάχνουμε την σως και ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό μόλις να καλύψει τον πάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στον φούρνο για 25 λέπτα και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο γκριλ τον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αυτό ήταν!