Αυτή η νουτέλα είναι τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε! Δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις σε ένα μπλεντερ νουτέλα νηστίσιμη, χωρίς ζωικά και προπαντώς θρεπτικότατη.
Υλικα
Μισή κούπα φουντούκια χωρίς φλούδα
Μισή κούπα κρέμα καρύδας
3 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
90 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 70 %
1 ώριμο αβοκάντο
1 κ.σούπας λάδι καρύδας
1 κ.σούπας χαρουπόσκονη -προαιρετικά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας -προαιρετικά
οδηγιες
- Σε ρηχό ταψί απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Σε μπολάκι βάζουμε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας και τα ζεσταίνουμε σε microwave ή σε bain marie μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σε μπλεντερ βάζουμε πρώτα μόνα τους τα φουντούκια και τα χτυπάμε για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλεντερ μαζί και με την σοκολάτα και χτυπάμε για 1 με ενάμιση λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τιπ! : Αν έχετε coffee grinder, θα κερδίσετε χρόνο και θα έχετε καλύτερη υφή αν πρώτα αλέσετε τα καβουρδισμένα φουντούκια στο grinder μέχρι να γίνουν σκόνη και μετά να τα προσθέσετε στο μπλεντερ.
Δοκιμάστε την μέσα σε τσουρέκια το Πάσχα, σε κρέπες, pancakes, σε τάρτα, σε τούρτα, όπου σκεφτείτε! Διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1-2 μήνες. Εύχομαι να την χαρείτε με ανθρώπους που αγαπάτε!
Nuts for Nutella!
I went to the market today and guess what? I got hazelnuts! I did not found hazelnut oil though for the Nutella I decided to make BUT as we say around here, “the good lad always knows a different path.” ? So I used good old avocado that never let’s me down. I also used coconut cream for added smoothness. So yeah, this is a hybrid Nutella & TOTALLY DELISH!
Do it.
Ingredients:
1 ripe avocado
3 tbsp maple syrup
90 gr dark chocolate
1/2 cup roasted hazelnuts skinned
1/2 cup coconut cream.
1 tbsp coconut oil.
1 tsp vanilla extract(optional)
1 tbsp carob flour(optional)
Directions:
Spread hazelnuts on a baking tray and put in the ovens grill (broil) for 20 minutes or until dark brown. Skin them. Melt the chocolate with the coconut oil in the microwave. Put rest ingredients in a blender, add the melted chocolate and blend.
Devine!
Use as a spead on toast, Easter bread, crepes, pancakes, on a tart, in a cake, go crazy with it!
It can be kept in the fridge for a couple of months.