Η πρώτη συνταγή με αυγά στο μπλογκ μου είναι λοιπόν γεγονός! Αυτό το σοκολατένιο θαύμα αξίζει μια θέση εδώ κι ας μην είναι βίγκαν. Το λατρεύουν τα ζουζούνια μου και εσείς μέσω του ινσταγκραμ το φτιάξατε πολύ! Γιαυτό σας το παραθέτω εδώ να συνεχίσετε να το φτιάχνετε και να το χαίρεστε.😘

Ειδικά κατασκευασμένο για ζουζουνάκια!

Αυτό το ζουζουνοκέικ έχει κρέμα καρύδας, ελαιόλαδο, αλεύρι Ζέας, αυγά απτό χωριό, κουβερτούρα. Τα καλύτερα υλικά για το καλύτερο κέικ! Με ελάχιστο ελαιόλαδο, βιολογικό αλεύρι Ζέας που λατρεύω, αγνά αυγά και λιωμένη σοκολάτα! Η μαύρη ζάχαρη είναι το λιγότερο αγαπημένο μου υλικό όμως σε αυτό το κέικ κάνουμε εξαίρεση!

Υλικά

1 1/4 κούπας αλεύρι Ζέας

1 1/2 κ.γ. Baking powder

1 κονσέρβα κρέμα καρύδας

3 αυγά

5 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με την ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με σύρμα ενώνουμε καλά τα υλικά.

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε έτερο μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε ελαιόλαδο στην φόρμα μας και αν θέλουμε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά. Έτοιμο!

Να τονίσω ότι ανάλογα με την ποσότητα του αλευριού που βάζω, μπορεί να βγει πιο υγρό σαν brownie ή πιο κέικ. Όπως και να βγεί όμως είναι υπέροχο!

Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη που αρέσει στα ζουζουνάκια! 🌹

 

Share: