Coconut Dream Chocolate Cake 2 ways! Vegan or with eggs.

Η πρώτη συνταγή με αυγά στο μπλογκ μου είναι λοιπόν γεγονός! Αυτό το σοκολατένιο θαύμα αξίζει μια θέση εδώ κι ας μην είναι βίγκαν. Το λατρεύουν τα ζουζούνια μου και εσείς μέσω του ινσταγκραμ το φτιάξατε πολύ! Γιαυτό σας το παραθέτω εδώ να συνεχίσετε να το φτιάχνετε και να το χαίρεστε.

Ειδικά κατασκευασμένο για ζουζουνάκια!

Αυτό το ζουζουνοκέικ έχει κρέμα καρύδας, ελαιόλαδο, αλεύρι Ζέας, αυγά απτό χωριό, κουβερτούρα. Τα καλύτερα υλικά για το καλύτερο κέικ! Με ελάχιστο ελαιόλαδο, βιολογικό αλεύρι Ζέας που λατρεύω, αγνά αυγά και λιωμένη σοκολάτα! Η ζάχαρη καρύδας του ταιριάζει πάρα πολύ και το κρατάει όσο γλυκό πρέπει.


Υλικά

1 1/2 κούπας αλεύρι Ζέας ολικής

1 1/2 κ.γ. Baking powder

1 κονσέρβα κρέμα καρύδας

3 αυγά

5 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη καφέ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με την ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Με σύρμα ενώνουμε καλά τα υλικά.

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε έτερο μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι. Βάζουμε ελαιόλαδο στην φόρμα μας και αν θέλουμε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά. Έτοιμο!

Να τονίσω ότι ανάλογα με την ποσότητα του αλευριού που βάζω, μπορεί να βγει πιο υγρό σαν brownie ή πιο κέικ. Όπως και να βγεί όμως είναι υπέροχο!

Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη που αρέσει στα ζουζουνάκια! 🌹

Και πάμε τώρα για την VEGAN εκδοχή αυτού του υπέρτατου Σοκολατένιου πειρασμού που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί!

Υλικα

  • 2 κούπες αλεύρι ολικής Ζέας ή απλό

  • 1 1/2 κ.γ. baking powder

  • 5 tbsp olive oil

  • 1 chia egg: 1 tbsp chia σε 4 κ.σ. νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει 5 λεπτά.

  • 1 αυγό λιναρόσπορου: 1 κ.σούπας λιναρόσπορο σε 4 κ.σούπας νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει 5 λεπτά.

  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας

  • Μισή κούπα πουρέ μήλου

  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας

ΟδηΓιες

  • Ενώνουμε σε μπολ το μπέικιν με το αλεύρι.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γέλα καρύδας με την ζάχαρη. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως.
  • Σε κατσαρολάκι με 1 δάχτυλο νερό βράζουμε 1 μήλο σε κομματάκια. Βάζουμε σε μούλτι και πολτοποιούμε.
  • Ενώνουμε τα αυγά τσία κσι λιναρόσπορου, & τον πουρέ μήλου με το μίγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αναμιγνύουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 C.

Για την κρέμα επικάλυψης:

150 γρ γιαούρτι σόγιας με 1 κ.σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας και 1 κ.σούπας φυτικό βούτυρο όπως φουντουκοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο κ.α. Ανακατεύουμε καλά με μούλτι ή στο χέρι.

Για τα φρούτα:

1 κούπα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, 3 κ.σούπας ζάχαρη καρύδα ή μαύρη ή 1 κ.σούπας μέλι και 2 κ.σούπας κορν φλάουρ. Φέρνουμε σε βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γαρνίρουμε πάνω από την κρέμα σόγιας.

 

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα ,μπορώ να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με μελι ή χαρουπομελο και σε τι αναλογία ;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων

     
    • Λογικά με 3 κ.σούπας μέλι.Με μια δοκιμή θα καταλάβετε. Ο πειραματισμός θα μας δείξει!

       

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*