Αυτή η συνταγή είναι αγαπημένη.

Έχει αλλάξει πολλές φορές, μέχρι να τελειοποιηθεί, και ακόμη, κάθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάτι αλλάζω! 😅

Γιατί είμαι ανίκανη να ακολουθήσω μέχρι και τις δικές μου συνταγές! Και οποιος διαβάζει τις συνταγές μου, αυτό θα ήθελα να κάνει. Να αυτοδημιουργεί, βασισμένος σε μια καλή, δοκιμασμένη συνταγή. Να γίνει δική σου !

Τα άλευρα σε αυτή τη συνταγή με προβλημάτισαν πολύ. Έχω κάνει παραλλαγή χωρίς γλουτένη και μου άρεσε πολύ, όμως η ζύμη τριβόταν και διαλύονταν! Αποφάσισα να σας δώσω την συνταγή με άσπρο αλεύρι γιατί έτσι τα έφτιαξα εχτές για το πάρτυ της ανιψούλας μου και άρεσαν πολύ! Όμως! Οποιος θέλει να πειραματιστεί με άλλο αλεύρι please feel free to! Αυτή είναι η μαγεία της βίγκαν ζαχαροπλαστικής. Είναι ελαστική και απλή.

Πάμε να δούμε τα υλικά!

Για 20-22 μάφινς

Υγρά

3 μήλα σε πουρέ

1/4 cup λάδι καρύδας

1/4 cup ελαιόλαδο

2 κ.σούπας μηλόξυδο

2 μπανάνες γινωμένες

1 αυγό λιναρόσπορου (1 κ.σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός με 4 κ.σούπας νερό)

1/2 cup μαύρη ζάχαρη

1/2 cup ζάχαρη καρύδας

Στερεά

1 1/2 κούπα αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. Baking soda

1 κ.σούπας κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 cup τριμμένο καρότο

2 φέτες ανανά σε κυβάκια.

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι με 1 δάχτυλο νερό βράζουμε 3 μήλα σε κομμάτια για 5 λεπτά σκεπασμένα. Μετά σε μούλτι τα κάνουμε πουρέ. Σε μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι. Βάζουμε τον πουρέ μήλου, τα λάδια, την ζάχαρη, το αυγό λιναρόσπορου που έχουμε αφήσει για 5 λεπτά να πήξει λίγο και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα.

Σε έτερο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά. Ενώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τον ανανά. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φορμάκια για μαφινς και ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Για μωράκια απλά δεν βάζουμε ζάχαρη γιατί είναι γλυκά από μόνα τους από τα μήλα και τις μπανάνες.  Αν δεν θέλουμε να είναι βίγκαν μπορούμε να βάλουμε 1/2 cup μέλι αντί για ζάχαρη.

Για συνταγή χωρίς γλουτένη, θα έβαζα αλεύρι φαγόπυρου και νιφάδες βρώμης, με 1/2 cup αλεύρι ταπιόκας για να μην διαλυθούν. Από κει και πέρα εσείς κάνετε παιχνίδι!

🌷


Ingredients

For 20-22 muffins

Wet

purée of 3 apples

1/4 cup olive oil

1/4 cup coconut oil

1/2 cup brown sugar

1/2 cup coconut sugar

2 tbsp apple cider vinegar

1 flaxseed egg(1 tbsp milled flaxseeds in 4 tbsp water)

Dry

1 1/2 cup self rising flour

1 cup oat flakes

1/2 tsp salt

1 tbsp cinnamon

1/2 tsp ground nutmeg

1 cup carrot shredded

2 slices of pineapple into cubes

Directions

Into a saucepan boil 3 apples in pieces with just enough water to cover the bottom. Boil for 5 minutes and then remove and blend into purée. Put into a bowl with the bananas mashed with a fork and rest wet ingredients.

Mix dry ingredients and combine with the wet. Whisk until well combined and add carrot and pineapple. Put into muffin tins and bake at 180 C in a preheated oven for 30 minutes.

Good job! Now eat them with no guilt whatsoever!

🍍🥕🌷

Share: