Κριτσίνια.

Μεγάλη ανακάλυψη. Πανεύκολα, υγιεινά, θρεπτικά και χωρίς γλουτένη!

Διάλεξα αλεύρι ρεβυθιού για να προσθέσω πρωτείνη και λιναρόσπορο για ω3. Το καλαμποκάλευρο δίνει crunchiness και wonderful γεύση! Τα παιδιά τα λατρεύουν και τρώγονται μετά μανίας! Δεν μπορείς να βρεις αυτήν την υπεροχότητα, πρέπει να την φτιάξεις..!!

Υλικά

140 γρ καλαμποκάλευρο

60 γρ αλεύρι φαγόπυρο

60 γρ αλεύρι ρεβυθιού

20 γρ αλεύρι λιναρόσπορο

1/2. κ. γ. baking powder

130 γρ νερό

30 γρ ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

10-15 ελιές ψιλοκομμένες

1 μικρό καρότο τριμμένο

Οδηγίες

Σε μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν κ το αλάτι. Μετά ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά. Δεν πειράζει να είναι σφιχτή γιατί θα μαλακώσει με την ελιά και το καρότο που θα προσθέσουμε. Ζυμώνουμε ξανά και φτιάχνουμε τα κριτσίνια σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 170 C για 20 λεπτά στον αέρα.


Τώρα, μπορείτε να βάλετε στα κριτσίνια ότι γεύση θέλετε! Σπανάκι baby ψιλοκομμένο, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, ηλιοσπόρο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο! You name it!!!


My Breadsticks pose with pride, as they contain so many nutrients & fiber, it’s crazy!!! You cannot find this awesomeness, you have to make it!!

Ingredients

140 gr corn flour, the yellow one.

60 gr buckwheat flour

60 gr chickpea flour

20 gr flaxseed flour

1/2 tsp baking powder

30 gr olive oil

130 gr water

1/2 tsp salt

10-15 olives cut in small pieces

1 small carrot shredded

Directions

Mix flours, bakin & salt together. Add liquids and make a dough. Add shredded carrot and chopped olives and mix well into a dough again. Make the breadsticks shaped as you want and pur into the oven at 170 C preheated, for 20 minutes.

 

Share: