Greek Skordalia & Homemade Doritos⚜️Σκορδαλιά & Σπιτικά Ντορίτος

Η Σκορδαλιά μου είναι τρέλα.

Αν φτιάξετε και τα σπιτικά μου χειροποίητα ντορίτος θα εντυπωσιάσετε κόσμο. Προσοχή γιατί είναι δέσμευση μετά όλο αυτό να ξέρετε – εγώ σας προειδοποίησα- θα σας τρελαίνουν οι φίλοι να το ξαναφτιάξετε. Καλά να πάθετε.

Υλικά

Σκορδαλιά:
2 cups πατάτες βραστές
200 ml νερό
75 ml ελαιόλαδο
75 gr καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ σουπας μηλοξιδο
Αλάτι, πιπέρι
50 γρ ψωμί μουλιασμένο
80 γρ κρίθινα παξιμάδια βρεγμένα


Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αφήνουμε τελευταίο το νερό και το λάδι. Ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Γαρνιρουμε με καρύδια και ελαιόλαδο.

⚜️Σπιτικά Ντορίτος⚜️

Υλικά:

200gr αλεύρι κριθάρι

100gr αλεύρι καλαμποκιού

25 ml ελαιόλαδο

25 ml λάδι καρύδας

150 ml νερό

1/2 tsp bakin powder

1/2 tsp αλάτι Ιμαλαΐων

Γλυκειά πάπρικα & κάρυ

Οδηγίες:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Απλώνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί όσο πιο λεπτή μπορούμε με μικρό πλάστη χειρός. Κόβουμε με διαγώνιες γραμμές κάθετα κ οριζόντια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά. Έτοιμα!


My Greek Skordalia is the bomb.

Now, if you make my homemade Doritos, you are basically asking for it -don’t say I didn’t warn you – because your loved ones will keep asking for more, constantly. Here’s the recipe.

⚜️Greek Skordalia⚜️

Ingredients:

2 potatoes boiled,

2 cloves of garlic,

10 large walnuts,

around 1/4 cup breadcrumbs,

lots of olive oil,

2 tbsp water,

Salt & pepper.

Directions:

Blend all ingredients except the olive oil. Lastly add the oil until it becomes creamy. Enjoy!

⚜️Homemade Doritos⚜️

Ingredients:

200gr barley flour,
100gr corn flour,
25 ml coconut oil,
25 ml olive oil,
150 ml water,
1/2 ts bakin powder,
1/2 ts pink salt

sweet paprika & curry powder

Directions:
Make the dough and roll into a thin layer. Place over a baking sheet and then sprinkle the curry, some paprika, salt and pepper. Cut into triangles and Bake for 20 minutes in a preheated oven at 180 C. Feel free to change flour types as this recipe works amazing with any combination!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*