Η Σκορδαλιά μου είναι τρέλα.

Αν φτιάξετε και τα σπιτικά μου χειροποίητα ντορίτος θα εντυπωσιάσετε κόσμο. Προσοχή γιατί είναι δέσμευση μετά όλο αυτό να ξέρετε – εγώ σας προειδοποίησα- θα σας τρελαίνουν οι φίλοι να το ξαναφτιάξετε. Καλά να πάθετε.

⚜️Υλικά:

2 πατάτες βραστές.

2 σκελίδες σκόρδο

10 καρύδια

1/4 φλυτζανιού τρίμμα ψωμιού

2 κουταλιές σούπας νερό

ελαιόλαδο όσο πάρει

Αλατι Ιμαλαΐων

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μπλεντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο τέλος το ελαιόλαδο λίγο λίγο ώσπου να γίνει κρεμώδες. Ετοιμό!

⚜️Σπιτικά Ντορίτος⚜️

Υλικά:

200gr αλεύρι κριθάρι

100gr αλεύρι καλαμποκιού

25 ml ελαιόλαδο

25 ml λάδι καρύδας

150 ml νερό

1/2 tsp bakin powder

1/2 tsp αλάτι Ιμαλαΐων

Γλυκειά πάπρικα & κάρυ

Οδηγίες:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Απλώνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί όσο πιο λεπτή μπορούμε με μικρό πλάστη χειρός. Κόβουμε με διαγώνιες γραμμές κάθετα κ οριζόντια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά. Έτοιμα!

 


My Greek Skordalia is the bomb.

Now, if you make my homemade Doritos, you are basically asking for it -don’t say I didn’t warn you – because your loved ones will keep asking for more, constantly. Here’s the recipe.

⚜️Greek Skordalia⚜️

Ingredients:

2 potatoes boiled,

2 cloves of garlic,

10 large walnuts,

around 1/4 cup breadcrumbs,

lots of olive oil,

2 tbsp water,

Salt & pepper.

Directions:

Blend all ingredients except the olive oil. Lastly add the oil until it becomes creamy. Enjoy!

⚜️Homemade Doritos⚜️

Ingredients:

200gr barley flour,
100gr corn flour,
25 ml coconut oil,
25 ml olive oil,
150 ml water,
1/2 ts bakin powder,
1/2 ts pink salt

sweet paprika & curry powder

Directions:
Make the dough and roll into a thin layer. Place over a baking sheet and then sprinkle the curry, some paprika, salt and pepper. Cut into triangles and Bake for 20 minutes in a preheated oven at 180 C. Feel free to change flour types as this recipe works amazing with any combination!

Share: