
Πως να φας όσπρια δημιουργικά το καλοκαίρι.
Η πίτσα από όσπρια είναι ιδανικός τρόπος να πετύχεις με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Είναι χωρίς γλουτένη, κάτι που ωφελεί άτομα με δυσανεξία, με κοιλιοκάκη ή άτομα που απλά θέλουν να μειώσουν το αλεύρι, και ταυτόχρονα απολαμβάνεις την μαγική γεύση των οσπρίων σε μια πιο ευχάριστη μορφή, ειδικά για το καλοκαίρι.
Θα χρειαστείς μόνο 2 βασικά υλικά για αυτή την πίτσα!.
- Κόκκινες φακές
- Καλαμποκάλευρο
Ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα με ένα μπλέντερ, χωρίς μούλιασμα των οσπρίων!
Διατροφική αξία
- Περιέχει πολλή πρωτεΐνη 12 γρ στην μισή πίτσα, 24 γρ στην ολόκληρη!
- περιέχει πολλές φυτικές ίνες
- Περιέχει πολύ σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C
- Περιέχει πολύτιμες πολυφαινόλες
- Είναι χαμηλή σε λιπαρά
Θα χρειαστείς μόνο ένα ταψί και αντικολλητικό χαρτί οπωσδήποτε! Μην το επιχειρήσεις χωρίς, θα κολλήσει και θα απογοητευτείς.


Πίτσα με κόκκινη φακή και καλαμποκάλευρο
2-3
5
λεπτά190
C315
kcal/μισή πίτσαΥλικά
2/3 κούπας κόκκινη φακή, ΟΧΙ μουλιασμένη.
1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
1 κ. γ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. σκόνη σκόρδο, 1 κ. γ. ρίγανη.
νερό 1 κούπα
σάλτσα ντομάτας: μισή κούπα ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο.
τυρί της επιλογής σου, εγώ έβαλα vegan.
φέτες λαχανικά: μελιτζάνα, πιπεριά, ντοματίνια, ελιές.
Οδηγίες
Σε μπλέντερ βάζουμε τις φακές, το νερό, το καλαμποκάλευρο, το σκόρδο, το αλάτι και την ρίγανη και το νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός.
Απλώνουμε τον χυλό σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στην βάση του. απλώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αναποδογυριζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
Τώρα έχει δημιουργηθεί η βάση μας, πάνω στην οποία απλώνουμε την σάλτσα, τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε ξανά για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά μας.
Μία πρόταση που προσφέρει σημαντική θρέψη για παιδιά και ενήλικες!

Παραθέτω την Διατροφική ανάλυση ολόκληρης της πίτσας για όσους θέλουν όλες τις λεπτομέρειες! Η μερίδα είναι η μίση πίτσα.
