Το κέικ μπανάνα είναι το αγαπημένο των παιδιών μου! Αυτή η συνταγή είναι μακράν η καλύτερη από όλες που έχω φτιάξει και σου την παραθέτω γιατί τα νόστιμα πράγματα πρέπει να μοιράζονται!
Αντικαταστάσεις
Μπορείς να βάλεις αλεύρι ολικής μισό μισό, ή Ζέας ή φαρίνα. Αντί για βούτυρο ξηρού καρπού μπορείς να βάλεις ταχίνι, αντί για σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες! Αντί για ζάχαρη καφέ, μπορείς να βάλεις ζάχαρη καρύδας, αντί για μέλι, σιρόπι αγαύης ή μόνο μέλι, 4-5 κ. σούπας ή μόνο σιρόπι αγαύης 4 κ σούπας.
Κέικ Μπανάνα
5
λεπτά40 λεπτά
190 C αέραΥλικά
Στερεά: 1 κούπα αλεύρι ολικής, 3/4 κούπας βρώμη νιφάδες, 1 κ. γ. κανέλα, 1 κ. γ. baking powder
2 κ. σούπας βούτυρο ξηρού καρπού (φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο κτλ) ή ταχίνι
Υγρά:
3 μπανάνες γινωμένες, 1 κ. σούπας μέλι, μισή κούπα καφέ ζάχαρη, 1/3 κούπας γάλα φυτικό, 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
προαιρετικά 3 κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρα
Οδηγίες
Σε βαθύ μπολ ενώνουμε τα στερεά.
Σε έτερο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε στο μίγμα υγρών το βούτυρο ξηρού καρπού και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα επιλογής μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα.
