Κέικ Μπανάνα

Το κέικ μπανάνα είναι το αγαπημένο των παιδιών μου! Αυτή η συνταγή είναι μακράν η καλύτερη από όλες που έχω φτιάξει και σου την παραθέτω γιατί τα νόστιμα πράγματα πρέπει να μοιράζονται!

Αντικαταστάσεις

Μπορείς να βάλεις αλεύρι ολικής μισό μισό, ή Ζέας ή φαρίνα. Αντί για βούτυρο ξηρού καρπού μπορείς να βάλεις ταχίνι, αντί για σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες! Αντί για ζάχαρη καφέ, μπορείς να βάλεις ζάχαρη καρύδας, αντί για μέλι, σιρόπι αγαύης ή μόνο μέλι, 4-5 κ. σούπας ή μόνο σιρόπι αγαύης 4 κ σούπας. 

Κέικ Μπανάνα

χωρίς μίξερ
Prep time

5

λεπτά
Baking Time

40 λεπτά

190 C αέρα

Υλικά

  • Στερεά: 1 κούπα αλεύρι ολικής, 3/4 κούπας βρώμη νιφάδες, 1 κ. γ. κανέλα, 1 κ. γ. baking powder

  • 2 κ. σούπας βούτυρο ξηρού καρπού (φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο κτλ) ή ταχίνι 

  • Υγρά:

    3 μπανάνες γινωμένες, 1 κ. σούπας μέλι, μισή κούπα καφέ ζάχαρη, 1/3 κούπας γάλα φυτικό, 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • προαιρετικά 3 κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Σε βαθύ μπολ ενώνουμε τα στερεά. 

  • Σε έτερο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

  • Προσθέτουμε στο μίγμα υγρών το βούτυρο ξηρού καρπού και ανακατεύουμε. 

  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα επιλογής μας. 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς στον αέρα. 

     

    Leave a Comment

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    *