Casserole!
¨Έφτιαξα ένα γεύμα γεμάτο θρέψη και νοστιμιά! Ένα τουρλού που πλαισιώνεται με μια βίγκαν μπεσαμέλ και γίνεται όνειρο! Μια γιορτή της φύσης, με πολλά μα πολλά λαχανικά και μια κρεμώδη σάλτσα που ψήνεται στον φούρνο και μελώνουν όλα μαζί. Αυτό είναι το λεγόμενο casserole και το δικό μου είναι vegan & fabulous!
Υπάρχουν πολλών ειδών casserole, με τόνο, με κοτόπουλο, με τυριά, με ότι θες. Αυτό όμως, με πρωταγωνιστή τα λαχανικά, τα κόκκινα φασόλια και το κουνουπίδι, είναι το κάτι άλλο!
Φτιάξτε το σε μία γιορτή, το Πάσχα, μία Κυριακή, σε μία χαρά ή σε μια καθημερινή! Θα είναι ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού και θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Casserole Λαχανικών με μπεσαμέλ κουνουπιδιού
6
30
minutes45
λεπτάΥλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
4 μανιτάρια portobello
1 κούπα κύβοι γλυκοπατάτας
1 κούπα αρακά
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισή κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ. γ. κάρυ
μισό κ. γ. πάπρικα
μισό κ. γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Μπεσαμέλ κουνουπιδιού:
3 κούπες βρασμένο κουνουπίδι,
400 γρ κρέμα καρύδας,
μισό κ. γ. μοσχοκάρυδο,
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε έλα τα λαχανικά μαζί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της μπεσαμέλ και ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Βάζουμε σε πυρέξ τα λαχανικά και από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Ψήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα στους 180 C και μετά βγάζουμε το καπάκι για 15 λεπτά να ροδίσει. Έτοιμο!