Ζεστή Σαλάτα με Φασολάκια, πατάτες ψητές, φουντούκια και σως κάσιους

Δεν υπάρχει καλύτερο πιάτο από μια προσεγμένη σαλάτα. Μελετημένη. Με τα όλα της! Σως σπέσιαλ, ξηρούς καρπούς, εντάσεις, σκορδολέμονο, αχ! Ήδη μου λείπει!

Υπάρχουν λοιπόν σαλάτες γιορτινές. Τσαχπίνικες. Ιδιαίτερα μοναδικές. Αυτές που με περηφάνια φέρνουμε στο τραπέζι. Η συγκεκριμένη είναι πλήρες πιάτο! Δεν της λείπει τίποτα. Πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, θρέψη στο φουλ, ζεστές πατατούλες κραντσι και μυρωδάτες, και αυτό το σκορδολέμονο που με τρελαίνει!

Όλα έχουν την θέση τους στρατηγικά. Τα φασόλια χάντρες μαζί με τα φουντούκια προσθέτουν υφή. Η σως με κάσιους & αβοκάντο προσθέτει υγιεινά λιπαρά και γεύση so yum! Τα ραπανάκια έχουν αυτό το κρατς! Πικάντικα και δροσερά πυροτεχνήματα γεμάτα αντιοξειδωτική δράση!

Υλικα

  • 4 πατάτες πλυμένες καλά με την φλούδα

  • μοσχοκάρυδο
    1 σκελίδα σκόρδο
    χυμό 1 λεμονιού

  • 1 kg συσκευασία φασολάκια κατεψυγμένα

  • Μισή συσκευασία φασόλια χάντρες (200 γρ)

  • Για το στόλισμα:
    Μισό αβοκάντο σε φέτες
    4-5 ραπανάκια
    1 χούφτα φουντούκια

  • Για την σως:
    3 χούφτες κάσιους ωμά
    1 κ.σούπας μουστάρδα
    3 κ.σούπας ελαιόλαδο
    χυμό μισού λεμονιού
    μισό αβοκάντο
    1 κ. σούπας ξύδι επιλογής σας
    αλάτι- πιπέρι
    1/4 κούπας νερό

Οδηγιες

  • Βάζουμε τα κάσιους σε νερό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε τα φασολάκια & τα φασόλια. Ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.
  • Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες ψιλοκομμένες σαν πατατάκια και τοποθετούμε σαν σχήμα βεντάλιας. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι & ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε την σκελίδα σκόρδο λιωμένη, και προσθέτουμε τα φασολάκια & τα φασόλια για 1-2 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους σουρωμένα, και τα υπόλοιπα υλικά της σως. Χτυπάμε για 1 λεπτό να γίνει ομοιογενές μίγμα.
  • Σερβίρουμε την σαλάτα ζεστή σε πιατέλα. Ρίχνουμε τα φουντούκια και τα ραπανάκια κομμένα στη μέση και σε κάθε πιάτο σερβίρουμε με μια κουτάλια από την σως.
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*