Baked Pumpkin Spice French Toast

Έχω τρελαθεί με αυτή τη γεύση! Το θέλω κάθε μέρα. Κολοκύθα και στο τοστ μου γιατί, γιατί όχι;;


Το French Toast, μου θυμίζει κάθε φορά την μητέρα μου. Μεγαλωμένη Αμερική, μας μεγάλωσε με μια κουζίνα fusion αμερικανιάς με κλασική ελληνική. Αμέ. Tι tuna casserole τρώγαμε, τι κουνουπίδια au gratin, τι sandwich αλλά το ταπεινό French toast δεν ξεπερνιέται!

Αυγοφέτα λοιπόν χωρίς αυγά! Η κολοκύθα πρωταγωνιστεί και μαγεύει με τα μπαχαρικά που πηγαίνουν σετ με το ατμοσφαιρικό αυτό φθινοπωρινό λαχανικό.

Το διαφορετικό με αυτό το French toast, εκτός από ότι δεν περιέχει αυγά, είναι ότι ψήνεται σε φούρνο. Βεβαίως! Έτσι γίνεται εντελώς τρανς φατ free και προσθέτουμε εμείς μετά ότι βούτυρο θέλουμε , ΑΝ θέλουμε! Συνιστώ αμυγδαλοβούτυρο.

Έτσι μπορεί να το φάει ελεύθερα μωρό 6 μηνών έως παππούς 106 ετών! Σε 6 μηνών προσφέρουμε σκέτο με φρούτα και βούτυρο ξηρού καρπού αν θέλουμε. Από 1 έτους, βάζουμε ότι θέλουμε στο μωρό μας και θα μας ευγνωμονεί! Μέλι, αγαύη ή maple syrup.

Προτείνω λοιπόν φέτες προχθεσινού ψωμιού ολικής άλεσης ή Ζέας. Θα ρουφήξει καλύτερα το μίγμα μας και θα γίνει ζουμερό και παραμυθένιο. Ο λιναρόσπορος οφείλει να είναι φυσικά σπασμένος για να γίνει σαν ζελέ και να λειτουργήσει ως πηκτικό μέσο.

Πως μετατρέπεται το μίγμα σε κρέμα μωρού!

Όλα τα υλικά αυτά μαζί χωρίς το γάλα, γίνονται μια σούπερ γιάμι κρέμα για ζουζουνάκια! Δοκιμάστε να προσφέρετε πρωί ή απόγευμα μαζί με λίγο αμυγδαλοβούτυρο και έξτρα κανέλα από πάνω!

Διατροφική Αξία

Το πεντανόστιμο Pumpkin Spice French toast, περιέχει 1 λαχανικό, 2 φρούτα, 1 σποράκι και ότι άλλο έξτρα θέλουμε κατά το σερβίρισμα. Λευκός καμβάς! Μπορείτε να βάλετε ότι ταιριάζει με εσάς.

Η κολοκύθα προσφέρει πολλή βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικές φαινόλες, και φυτικές ίνες, το μήλο και η μπανάνα γλυκαίνουν με τα φυσικά τους σάκχαρα το μίγμα και προσθέτουν φυτικές ίνες. Ο λιναρόσπορος περιέχει πολυακόρεστα ω3 λιπαρά, αποτελώντας την μεγαλύτερη φυτική πηγή ω3 λιπαρών, βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής έχοντας πολλαπλά οφέλη.

Υλικα για 4 φΕτες

  • Μισή κούπα κολοκύθα βρασμένη ή ψητή

  • Μισό μικρό μήλο

  • Μισή μπανάνα

  • 1 κ.σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό με 3 κ.σούπας νερό.

  • Μισό κ.γ. κανέλα, 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1/3 κούπας φυτικό γάλα

Οδηγιες

  • Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Ρίχνουμε τον χυλό σε πυρέξ και βουτάμε τις φέτες ψωμί να μουλιάσουν καλά.
  • Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά. Γυρίζουμε τις φέτες και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Έτοιμες!
  • Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, βούτυρο ξηρού καρπού και φρούτα. Απολαμβάνουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Για την εκτέλεση βήμα βήμα, δείτε και το σχετικό βίντεο στο Instagram!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*