Έφτιαξα φρέσκια λεμονάδα!
Με μέλι, χυμούς λεμονιών & lime, και λίγο τζίντζερ to spice things up a bit!
Η διαχρονική συνταγή της λεμονάδας είναι πολύ σημαντική γιατί προσφέρει μοναδική θρέψη με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο.
Η βιταμίνη C, από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά, προστατεύει από το νούμερο ένα αίτιο θανάτου παγκοσμίως. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Εμποδίζει τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας, συμμετέχει σε σημαντικές ενζυμικές αντιδράσεις που αφορούν την λειτουργία όλων των κυττάρων του σώματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προλαμβάνοντας έτσι κοινές φλεγμονές αλλά και αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα.
Ενα από τα σημαντικά φλαβονοειδή που περιέχει είναι η καεμφερόλη, η οποία φέρει αντικαρκινική αλλά και αντιβιοτική δράση. Η γλυκοζίτες λεμονίνης επίσης, έχουν έξοχη προληπτική δράση ενάντια σε καρκίνο μαστού, παχέως εντέρου, πνεύμονα και προστάτη. Η βιοδιαθεσιμότητα της λεμονίνης ξεπερνά κάθε άλλης, αφού παραμένει ενεργή για 24 ώρες μετά την κατανάλωση λεμονιού ή lime. Απίθανο;!!;
Περιέχουν επίσης κιτρικό οξύ, σημαντικότατο μέρος του κύκλου καταβολισμού των σακχάρων (κύκλος του Krebs).
Πάμε να φτιάξουμε αυτό το τόσο γευστικό φάρμακο λοιπόν!
Υλικά
Για 2 λίτρα λεμονάδα
χυμό 5 λεμονιών
χυμό 1 lime
ξύσμα 3 λεμονιών
ξύσμα 1 lime
7 κ.σούπας μέλι
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή 1 κ.σούπας φρέσκο τριμμένο.
Οδηγίες
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ το προηγούμενο βράδυ. Ανακατεύουμε καλά. Αυτό θα ενσωματωθεί και θα γίνει σαν σιρόπι.
Το πρωί σουρώνουμε το σιρόπι και ρίχνουμε σε μπουκάλι 2 λίτρων ή το χωρίζουμε σε 2 μπουκάλια του ενός λίτρου. Γεμίζουμε με νερό. Διατηρείται στο ψυγείο.
Έτοιμη!
Για να τους τρελάνουμε όλους, σερβίρουμε με φέτες lime, λεμονιού, κλαράκια λεβάντας και φυσικά πάγο!
Ενταξει…φανταστικη! Αντικατεστησα lime με εξτρα λεμονι γιατι δεν ειχα αλλα και πάλι καταπληκτικη. Εξαφανιστηκε αμεσως αν και ειχα κανει 2πλασια ποσοτητα! Τελειες αναλογιες και γευστικη ισορροπία. Πες μας κι άλλα τέτοια δροσερά και εύκολα ροφήματα 😉 <3
Χαίρομαι παρά πολύ που σας άρεσε!