Vegan Nuggets

Είμαι συγκινημένη που θα μοιραστώ μαζί σας αυτό το nugget που είχε καρφωθεί στο μυαλό μου μήνες τώρα και είδα να παίρνει μορφή. Και τι μορφή! Ολόιδιο με το κλασικό κοτοπουλένιο nugget, αλλά με μια ειδοποιό διαφορά. Είναι 100 % plantbased!

Χρυσό και καμαρωτό γιατί ξέρει. Μίγμα τεσσάρων φυτών, με πολύ μα πολύ Θρέψη και γεύση πραγματικά μοναδική, κυρίως γιατί δεν θα πιστεύετε ότι κάτι τόσο υγιεινό, έχει τέτοια γεύση!

Αλανιάρικο κουνουπίδι, κεχρί, πατάτα και αλεύρι καλαμποκιού.

Χωρίς ίχνος λίπους, χωρίς τίποτα περιττό.

Οχι, δεν θα ντραπώ να ξεστομίσω ότι μοιάζει με την γεύση των κοτοnuggets!

Με την ευρεία έννοια. Μην γυρίσετε πίσω να μου βάλετε τις φωνές. Φαντασία λίγο χρειάζεται και καλή διάθεση! Ίσως βέβαια να έχω ξεχάσει την γεύση του κοτόπουλου γιατί έχω να φάω και 5 χρόνια, γιαυτό, δοκιμάστε τα και πείτε μου και σεις.

Γιατί να τα φτιάξετε :

  • Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες από το κουνουπίδι, σταυρανθές λαχανικό γεμάτο ιατρικές ιδιότητες που αφορούν την μείωση της φλεγμονής, αντιοξειδωτική δράση, και πολλή μα πολλή βιταμίνη C!
  • Έχουν μοναδική σύσταση σε ιχνοστοιχεία because -κεχρί! Πλούσιο σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, σελήνιο και άλλα δεκάδες μέταλλα, προσφέρει συνάμα υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνη ύψους 11 γρ στα 100 γρ και φυτικές ίνες.
  • Ο σίδηρος από την πατάτα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Το καλαμπόκι τέλος φέρνει μια ισορροπία μοναδική.
  • Για να φάμε λίγο θρέψη βρε αδελφέ, μήπως ξεφύγουμε από τα επεξεργασμένα, ορμονούχα, τεθλιμμένα κοτόπουλα, και δώσουμε ποικιλία στην ζωή μας, με λίγη περισσότερη χορτοφαγία.
  • Είναι 100 % Baby Led Weaning friendly! Oh, yes, mama! – Από 6 μηνών λοιπόν μπορούμε να δώσουμε στα ζουζουνάκια μας αυτήν την υπερθρεπτική χρυσή μπουκίτσα!
  • Άψογη επιλογή και για μεγαλύτερα ζουζούνια, όχι όμως για να κρύψουμε το κουνουπίδι. Δεν κρύβουμε λαχανικά στο φαί των παιδιών! Τους ενημερώνουμε ευθαρσώς και με το απαιτούμενο σέβας ότι πρόκειται για κουνουπιδοnugget και το παίζουμε cool σαν να μην τρέχει τίποτα!
  • Είναι βιώσιμη τροφή, οικολογική, πράσινη, ηθικά αψεγάδιαστη, με χαμηλό CO2 footprint.

Ας αναλύσουμε τα υλικά. Το αλεύρι καλαμποκιού δείνει το χρυσαφένιο χρώμα στα nuggets και φυσικά τα «δένει» για να γίνουν κουκλάκια. Θα μπορούσατε να μην προσθέσετε πατάτα εάν δεν θέλετε, δεν είναι απαραίτητη. Από κει και πέρα μπορείτε να παίξετε με τα μπαχαρικά, αναλόγως για ποιον μαγειρεύετε. Για ενήλικες μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πάπρικα, κάρυ ή ότι άλλο σας αρέσει. Go wild with them!

Get the nugget!

ΥλικΑ για 14 nuggets

  • 1 κούπα βρασμένο κουνουπίδι

  • 1 κούπα βρασμένο κεχρί

  • μισή κούπα τριμμένη ωμή πατάτα με την φλούδα

  • 1 καρότο ωμό τριμμένο

  • 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού χωριάτικο 2/3 κούπας

  • Χυμό ενός μέτριου λεμονιού

  • μισό κ.γ. κύμινο

  • μισό κ.γ. εστραγκόν -προαιρετικά

  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγιες

  • Με το πατητήρι του πουρέ πατάμε το κουνουπίδι αφού το αλατοπιπερώσουμε.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε το μίγμα με τα χέρια να ενωθούν καλά.
  • Πλάθουμε τα nuggets.
  • Τα βουτάμε σε φρυγανιά τριμμένη.
  • Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή εναλλακτικά τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν
  • Σερβίρουμε με σαλάτα, σε σαντουιτς, σε αραβική πίτα, όπως και όπου θέλουμε και απολαμβάνουμε! Συστήνω σως βίγκαν μαγιονέζα μουστάρδα για απογείωση γευστικής εμπειρίας.

Εύχομαι να τα χαρείτε όσο και γω. Make me proud!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*