
Είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο γευστική μακαρονάδα που θα σε τρελάνει!
Τα μύδια δεν θέλουν πολλά υλικά για να λάμψουν. ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και κρεμμύδι αρκούν για υπέροχη γεύση. Το λεμόνι και το αυγοτάραχο απογειώνουν τους γευστικούς κάλυκες και το γεγονός πως είναι One Pot Pasta, την κάνει δικαιωματικά μοναδική!
Τα μύδια περιέχουν 3 φορές περισσότερο σίδηρο από το μοσχάρι, πολλή πρωτεΐνη και βιταμίνη C. Γιαυτό είναι ιδανική τροφή για όλους! Δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, αλλά περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά! Συνδυάστε τα με ότι θέλετε, ιδανικά με σιτηρά και απολαύστε θρεπτική νοστιμιά!
Μακαρονάδα με μύδια και αυγοτάραχο
3
15
λεπτάυλικά
300 γρ μύδια
400 γρ ταλιατέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. γ. αυγοτάραχο τρίμμα
1 χούφτα μαϊντανό
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σε βαθύ τηγάνι ή wok σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
προσθέτουμε τις ταλιατέλες και το αλάτι και τις καλύπτουμε έως την μέση περίπου με νερό.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Ανοίγουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό και το αυγοτάραχο. Ανακατεύουμε καλά.
Έτοιμο για σερβίρισμα με έξτρα μαϊντανό και προαιρετικά πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
