Oh yeah!
Αυτή η συνταγή τα έχει όλα. Θρέψη από τα 8 λαχανικά, μακαρόνια με φυτικό τυρί για τα ζουζούνια, χορτοφαγικές κροκέτες με γεύση ψάρι, την ζεστασιά του φουρνιστού φαγητού, την ευκολία, την νοστιμιά, δηλ, άλλο να τα γράφω και άλλο να το τρως!
Η Σελινόριζα είναι λίγο παραγκωνισμένο λαχανικό από τα νοικοκυριά. Μόνο σε fine dining την συναντάμε σε πουρέδες με τσιπούρες. Και αυτό γιατί η λεπτεπίλεπτη γεύση της με αυτό το μοναδικό ξεχωριστό άρωμα, ταιριάζει γάντι με το ψάρι.
Φαντάσου τώρα να την χρησιμοποιήσεις για κρέμα τυριών σε Mac & Cheese, the plant based version. Ρίσκαρα και αποζημιώθηκα δεόντως!
Δείτε τα θρεπτικά λαχανικά που χρησιμοποίησα και δοκιμάστε την, είναι πραγματικά υπέροχη.
Υλικα
1 συσκευασία ζυμαρικά κοραλάκι βρασμένα al dente.
2 συσκευασίες χορτοφαγικές κροκέτες «ψαριού» Moving Mountains
1 κούπα βρασμένη σελινόριζα
1 πιπεριά, 1 καρότο, 1 στικ σέλερυ
4-5 μανιτάρια
μισή κούπα αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ξερό, 1 χούφτα μαϊντανόυ
10 τοματίνια
250 ml κρέμα σόγιας
100 γρ τσένταρ φυτικό ή τυρί επιλογής σας
Μισή με 2/3 κούπας νερό
οδηγιες
- Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα εκτός από τον αρακά και τα μισά τοματίνια.
- Προσθέτουμε την βρασμένη σελινόριζα, την κρέμα και το «τυρί». Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ομογενοποιούμε το μίγμα με ραβδομπλεντερ ή μούλτι προσθέτωντας την μισή κούπα νερό ή παραπάνω αν χρειαστεί για να γίνει περίπου ομοιογενές.
- Προσθέτουμε το μίγμα στα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον αρακά και τα υπόλοιπα τοματίνια. Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τις κροκέτες πάνω από τα μακαρόνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες. Έτοιμο!