Κολοκυθάκια γεμιστά με τονοσαλάτα κινόα TRATA

Μα τι έμπνευση είχα…Σκέφτηκα να γεμίσω φρέσκα στρογγυλά κολοκυθάκια με τονοσαλάτα κινόα με καπνιστό τόνο TRATA, με μια κρέμα καρύδας αντί για αυγολέμονο.

Το αποτέλεσμα είναι απίθανο! Όχι, μπράβο μου!

Η κάψα από τον καπνιστό τόνο, «σβήνει» με την κρέμα καρύδας και όλη η φάση απογειώνει την νέα αυτή γευστική εμπειρία! Επισήμως εντάσσεται στο οικογενειακό μας τραπέζι.

Διατροφική αξία

Επέλεξα φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, φινόκιο, δυόσμο & άνηθο για να εκτοξεύσω την διατροφική αξία του πιάτου! Βιταμίνη Α, βιταμίνη C, κάλιο, πολλές φυτικές ίνες από τα λαχανικά και υγιεινά λιπαρά από την κρέμα καρύδας, ότι πρέπει για καλοκαιρινή θρέψη με όλη την μαγεία της φύσης! Ο καπνιστός τόνος και η κινόα της τονοσαλάτας TRATA, προσφέρουν την απαραίτητη πρωτεΐνη στο πιάτο. Συνδυασμός απίθανος!

Αν ψάχνετε μια συνταγή νέα, δροσερή, με απίθανη θρέψη, δοκιμάστε την γιατί υπόσχομαι ότι θα σας τρελάνει!

Υλικα

  • 2 συσκευασίες τονοσαλάτα TRATA με κινόα και καπνιστό τόνο.

  • 10 κολοκυθάκια στρογγυλά

  • Μισή κούπα κινόα

  • φινόκιο 1/3 κούπας ψιλοκομμένο

  • 2 πιπεριές μικρές

  • 1 ντομάτα

  • 1 κρεμμύδι μέτριο

  • Κρέμα καρύδας 400 ml

  • Άνηθος και δυόσμος μια χούφτα

  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο

ΟδηΓιες

  • Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά με μαχαίρι και κουταλάκι του γλυκού. Κρατάμε μισή κούπα από την σάρκα που αφαιρέσαμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Τα σωτάρουμε μαζί με την μισή κούπα της σάρκας από τα κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε την μισή κούπα κινόα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μπολ βάζουμε την κρέμα καρύδας, την φρέσκια ντομάτα που έχουμε κάνει πουρέ σε μπλεντερ, το ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε το μισό μίγμα κρέμας καρύδας στα λαχανικά με την κινόα και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις 2 συσκευασίες τόνο TRATA και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με την γέμιση στα 3/4 και βάζουμε μια κουταλιά από το υπόλοιπο μίγμα καρύδας στην κορυφή πριν κλείσουμε με τα «καπάκια».
  • Κόβουμε πατάτες κυδωνάτες και βάζουμε ανάμεσα στα κολοκυθάκια. Αν περισσέψει μίγμα κρέμας καρύδας το απλώνουμε στις πατάτες. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Έτοιμα!

Το καλύτερο πιάτο του καλοκαιριού hacked with honours! Enjoy!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*