Ψαρομπουκιές με πατάτες

Αka Fish & Chips!

Συνταγή σπουδαία και συνάμα απλή καθώς γίνεται και με περισσεύματα, ενώ προσφέρει θρέψη υψηλή από το ψάρι, τα λαχανικά και το ρύζι ολικής. Ιδανική για ζουζουνάκια από 6 μηνών.
χωρίς ζωικά παράγωγα, ιδανική για seagan διατροφή και pescatarians, κυρίως όμως ιδανική για όλους!
Όποιος έχει μείνει Αγγλία ξέρει ότι το πιο decent φαγητό είναι ένα καλό, ντόπιο εστιατόριο με fish & chips. Εναλλακτικά ένα καλό λιβανέζικο. Ξετρελαινόμουν για fish & chips από ελληνικά εστιατόρια μάλιστα ! -σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας που έχω μείνει. Από αυτό το πιάτο είναι εμπνευσμένες αυτές οι ψαρομπουκιές, με προσθήκη θρέψης από λαχανικά και ρύζι, και φυσικά πατάτες με την φλούδα γιατί- σίδηρος.💁🏼‍♀️Δώστε στα ζουζούνια και μια κέτσαπ και θα ξετρελαθούν! Φυσικά προτείνεται και για ενηλίκους, ιδανικά με μπύρα. Εύπλαστη συνταγή! Βάζετε ότι θέλετε και την οικειοποιείστε. Δικιά σας 🙂

υλικα

  • Για τις ψαρομπουκιές
    ψάρι μαγειρεμένο επιλογής σας περίπου 1 κούπα

  • 1 μέτρια πατατα τριμμένη με την φλούδα 

  • 1 καρότο τριμμένο 

  • Ρύζι ολικής μισή κούπα

  • 2 χούφτες σπανάκι

  • 4-5 φρυγανιές ολικής τριμμένες στο μούλτι 

  • πιπέρι, ρίγανη

  • Χυμό ενός λεμονιού

  • Για τις πατάτες:
    2 πατάτες με την φλούδα
    ρίγανη
    Ελαιόλαδο 1 κ.σούπας

Οδηγιες

  • Βράζουμε το ρύζι και στα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε το σπανάκι.
  • Σε βαθύ μπολ ενώνουμε τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.
  • Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε  προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Κόβουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και την ρίγανη. 
    Σε αντικολλητικό χαρτί σκορπίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. 
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*