Spicy Vegan American Chili

Η μητέρα μου λοιπόν μεγάλωσε Αμερική. Στο New Jersey. Ο πατέρας της ήταν μαραγκός και η μητέρα της ράφτρα. Σιγούρα δεν της το έφτιαξε ποτέ η γιαγιά αυτό το φαγητό αλλά η μαμά ως δεινή foodie και ομολογουμένως η καλύτερη μαγείρισσα που γνωρίζω, δεν θα μπορούσε παρά να πειραματίζεται και με τις γεύσεις του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσε.

Το λάτρευα το τσίλι όταν μας το έφτιαχνε! Μου άρεσε που ήταν καυτερό έτσι λιγάκι, βέβαια με κιμά τότε, και θυμάμαι ότι της ζητούσα να το ξαναφτιάχνει.

Πρώτη φορά λοιπόν, αποφάσισα να το φτιάξω και εγώ! Χωρίς κιμά ζωικό εννοείται, αλλά με μανιταριών, και όλα τα υπόλοιπα ίδια όπως το κλασικό αμερικάνικο τσίλι!

Σκοπεύω να το φτιάξω για την οικογένεια μου τα Χριστούγεννα και ελπίζω να το δει και να το φτιάξει και κάποιος από εσάς γιατί ταιριάζει πολύ με τα Χριστούγεννα, είναι πολύ comforting, και φυσικά αν δεν θέλετε δεν χρειάζεται να είναι καυτερό καν.

Φυσικά είναι ένα φαγητό που ταιριάζει όλο τον χειμώνα, όχι μόνο τις γιορτές, και ειδικά αν σας αρέσουν τα κόκκινα φασόλια είναι εγγύηση! Ο κιμάς αν θέλετε μπορεί να γίνει και με σόγια.

Όπως και να το κάνετε, να είναι για ανθρώπους που αγαπάτε, και σίγουρα θα βγει υπέροχο!

YλικΑ για 6 ατομα 🌶 μετριο

  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια

  • 400 γρ μανιτάρια φρέσκα

  • 2 καρότα

  • 1 πιπεριά

  • 1 κρεμμύδι μέτριο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κ.γ τσίλι σε σκόνη

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.γ. πάπρικα

  • 1/2 κούπα ντοματοχυμό

  • 2 ντομάτες φρέσκιες

  • αλατοπίπερο

  • 4 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών

Οδηγιες

  • Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες χτυπημένες στο μπλεντερ και τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά και μετά ανοίγουμε το καπάκι μέχρι να συμπυκνωθεί και να γίνει ημίρευστο.
  • Σερβίρουμε με ρύζι καστανό. Αν θέλουμε να μην είναι πολύ καυτερό μειώνουμε το τσίλι.
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*