Μουστοκουλουράκια!

Με μούστο και πολύ αγάπη, αυτά τα μουστοκουλουράκια είναι μυρωδάτα, πεντανόστιμα αλλά κυρίως πολύ μα πολύ υγιεινά.

Χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, με ζάχαρη καρύδας χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, με αλεύρι Ζέας, και το αγαπημένο μου φαγόπυρο, αποτελούν ιδανική επιλογή για διαβητικούς ή όποιον προσέχει την διατροφή του.

Προσέχω την διατροφή μου, δεν σημαίνει, μετράω τις θερμίδες που λαμβάνω. Σημαίνει επικεντρώνομαι στην θρέψη. Προσέχω, δεν σημαίνει δεν τρώω βραδινό ή χάνω γεύματα. Προσέχω σημαίνει επιλέγω. Διαλέγω τροφές που μου κάνουν καλό, όχι επειδή είναι χαμηλές σε θερμίδες, αλλά επειδή είναι υψηλές σε θρέψη.

Το διευκρινίζω γιατί πολλοί με ρωτάτε πόσες θερμίδες έχουν οι συνταγές μου, και πάντα σας απαντώ το ίδιο πράγμα. Δεν μετράω θερμίδες, μετράω θρέψη.

ΥλικΑ

  • 1 κούπα αλεύρι Ζέας

  • 1 κούπα φαγόπυρο σε νιφάδες ή αλεύρι φαγόπυρο

  • 100 γρ ζάχαρη καρύδας

  • 1/2 κούπα (80 γρ) ηλιόσποροι

  • 300 ml μούστο

  • 100 γρ ελαιόλαδο

  • 2 κ.σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

  • 2 κ.σούπας χαρουπόμελο

  • 1 κ.σούπας κανέλα

  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

  • 1 κ.γ. baking powder

  • 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο

Οδηγιες

  • Στο μπλεντεράκι χτυπάμε τος νιφάδες φαγόπυρου με τους ηλιόσπορους μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι Ζέας, το μίγμα φαγόπυρου και ηλιόσπορων, το baking, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Σε έτερο μπολ αναμιγνύουμε τον μούστο, την ζάχαρη καρύδας, το μέλι, το χαρουπόμελο και το ελαιόλαδο.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μίγμα και με δεύτερο κουταλάκι το αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί ώστε να βγουν στρογγυλά κουλουράκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 13-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε με ελληνικό καφέ και δείτε τι χαμός θα γίνει!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*