Γάλα αμυγδάλου

Το πιο διαδεδομένο φυτικό γάλα είναι το γάλα αμυγδάλου και υπάρχει λόγος.

Γάλα αμυγδάλου

Έχει ασβέστιο και βιταμίνη D! Επίσης μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο, αγνή πρωτεΐνη και λίγους υδατάνθρακες. Άρα αποτελεί ένα θρεπτικό ρόφημα που αξίζει μια θέση στην διατροφή μας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση, αμύγδαλα και ένα μπλέντερ!

Επίσης λίγη υπομονή με το ξεφλούδισμα των αμυγδάλων που όμως αντιμετωπίζεται επιτυχώς με το μούλιασμά τους σε ζεστό νερό. Έτσι ξεφλουδίζονται πανεύκολα και δεν έχεις πια δικαιολογία να γκρινιάζεις!

Ingredients

  • 2 κούπες μουλιασμένα αμύγδαλα αποβραδίς

  • 6 κούπες νερό

  • 1 κ. σούπας μέλι ή 2 χουρμάδες

Directions

  • Σουρώνουμε τα μουλιασμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφηνουμε για 1 μόλις λεπτό.
  • Σουρώνουμε ξανά και ξεφλουδίζουμε με περισσή ευκολία! 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτα.
  • Σουρώνουμε με ύφασμα τύπου γάζα ή με το φουλάρι μας που κόψαμε (true story)😆
  • Διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου.
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*