Λαγάνα Ζέας πολύσπορη, με ταχίνι!

Προλαβαίνετε να φτιάξετε την δίκη σας λαγάνα σε μόλις μισή ώρα το πολύ!

Μην ακούω δικαιολογίες! Τέτοια λαγάνα σε φούρνο έξω δεν θα βρείτε! Υλικά αγνά, θρεπτικά, πεντανόστιμα. Το ταχίνι αντικαθιστά μέρος ελαίου με ευφυή τρόπο που θα σας τρελάνει! Δεσμεύομαι.

Υλικά

300 γρ αλεύρι Ζέας

100 γρ ρεβυθάλευρο

50 γρ αμύγδαλο φιλέ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 κ.σούπας ταχίνι ολικής

1 κ.σούπας κοπανιστό λιναρόσπορο

2 κ.σούπας κολοκυθόσποροι

5 καρύδια

1 κ.γ αλάτι

270 γρ νερό ζεστό

Οδηγίες

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε την Ζέα, το ρεβυθάλευρο, το αμύγδαλο και το αλάτι. Σε μπλέντερ χτυπάμε τον κολοκυθόσπορο, τα καρύδια και τον λιναρόσπορο. Τα προσθέτουμε στα άλευρα.

Σε μπολ βάζουμε το νερό, την μαγιά και το ταχίνι. Αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει. Ενώνουμε με το μίγμα αλευριών και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.

Αν θέλουμε μοιράζουμε σε δυο την ζύμη και προσθέτουμε στο ένα μέρος ελιές και ρίγανη. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε δύο οβάλ ζύμες. Βρέχουμε τα ακροδάχτυλά μας και πιέζουμε την ζύμη. Βρέχουμε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά. Έτοιμες! Απίθανες και ταιριάζουν με τα πάντα. ?

 

4 Comments

  1. Το ελαιόλαδο πότε το βάζουμε;

     
  2. Καλημερα!!αν δεν έχουμε το ρεβυθαλευρο με τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε;;!!!φαινεται τελεια η συνταγή!

     

Γράψτε απάντηση στο Maria Cancel

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*