Μαρμελάδα Ακτινίδιο με lime & Chia

Η καλύτερη μαρμελάδα που έχω φτιάξει!

Είναι genius όχι μόνο επειδή έχει μόνο ζάχαρη καρύδας και χαρουπόμελο, είναι genius για δεκάδες λόγους! Η προληπτική διατροφή σε μία από τις σπουδαιότερες εκφάνσεις της. Αυτό το διατροφικό ταίριασμα αποτελεί φάρμακο για το έντερο μας, γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, απαράμιλλη γεύση και θρέψη!

Η ζάχαρη καρύδας και το χαρουπόμελο έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα η μαρμελάδα αυτή προλαμβάνει τον διαβήτη όχι μόνο λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη από τους σπόρους Chia αλλά κυρίως λόγω των αγνών γλυκαντικών μέσων. Ιδανική επίσης για παππούδες, μωρά και νέους με δυσκοιλιότητα. Θα μπορούσα να αναλύω μέχρι αύριο την διατροφική της αξία, αλλά θα κουράσω. Απλά φτιάξτε την!

Το lime ανέκαθεν ταιριάζει με το ακτινίδιο, είναι γνωστό, έχω και μια Υπεροχότατη τάρτα ακτινίδιο με λάιμ στην κατηγορία desserts! Εδώ όμως τερμάτισα το ζευγάρωμα. Δεν χωράνε μετριότητες πια. Να τα λέμε αυτά!

Υλικά

Για ένα μεγάλο βάζο

800 γρ ακτινίδια

2 κ.σούπας σπόροι Chia

1 κ.σούπας κοπανιστό λιναρόσπορο

5 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας

1 κ.σούπας χαρουπόμελο

ξύσμα ενός λάιμ

χυμός από ένα λάιμ

1/3 κ.γλυκού τζίντζερ

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα ακτινίδια σε κομματάκια και προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας, τον χυμό, το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά.

Με το εργαλείο του πουρέ (αυτό το στρογγυλό με τις τρύπες) πατάμε το μίγμα για να πολτοποιηθεί διατηρώντας κάποια κομματάκια. ( ή με ότι έχετε τελοσπάντων)

Προαθέτουμε τους σπόρους Chia, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε το βάζο μας, το κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Έτοιμη!

Η πρόταση σερβιρίσματος μου είναι με αμυγδαλοβούτυρο kidsthearthchios, σε φρυγανιά που το απογειώνει γευστικά και σε κρατάει ικανοποιημένο για ώρες!

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*