8 Νοεμβρίου λοιπόν, η γιορτή μου!

Να μην κεράσω κάτι γλυκο; Βίγκαν εννοείται, με υλικά αγνά, και όσο γίνεται πιο υγιεινή με κανένα συμβιβασμό στην γεύση!

Δεν είχα ιδέα τι να φτιάξω, ήξερα ότι είχα αχλάδια, αβοκάντο, και ήθελα μια κρέμα από πάνω, για να συνοδεύσει την γεύση του κέικ! Σκέφτηκα το αγαπημένο μου κάρδαμο, και έτσι όλα μετά πήραν τον δρόμο τους!

Το αβοκάντο αντικαθιστά το λάδι!

Όταν την έβγαλα από τον φούρνο, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα βάλει καθόλου λάδι! Περίμενα λοιπόν αγωνιωδώς να τελειώσει η φωτογράφηση για να δοκιμάσω να δω πως θα ήταν! Και μπορώ να πω με άνεση ταπεινή, ότι είναι η καλυτερη αχλαδοππιτα που έχω φάει…!

Η κανέλα και το τζίντζερ μαζί με τις φέτες αχλάδι στο κέντρο του κέικ, δημιουργούν μια τόσο comforting αίσθηση, θυμίζουν τζάκι και τσάι ή κρασι μαζί με αγαπημένους ανθρώπους.

Αυτή η αίσθηση σημαίνει επιτυχία!

Εύχομαι να την φτιάξετε για τους δικούς σας αγαπημένους και να γίνει, γιατί όχι, το αγαπημένο σας. 💕

Υλικά

Στερεά

3/4 κούπας αλεύρι Ζέας ή ολικής άλεσης

1/2 κούπα νιφάδες φαγόπυρο

1 κ.γ. Bakin powder

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. τζίντζερ

1 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη

1 κούπα ζάχαρη καφέ μαλακή

1 κ.σούπας λιναρόσπορο σε 3 κ.σούπας νερό

 

Υγρά

1/2 αβοκάντο

1 μπανάνα

1/2 αχλάδι

1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. βανίλια

χυμό από μισό λάιμ

ξύσμα ενός λάιμ

1 κ.σούπας ξύδι λευκό

Και για την γέμιση 2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες.

 

Για την Ωμοφαγική κρέμα :

1 κούπα cashews μουλιασμένα αποβραδίς

1/2 αβοκάντο

1 αχλάδι κίτρινο

1/2 κ.γ. κάρδαμο

χυμό μισού λάιμ

2 κ.σούπας μέλι

2 κ.σούπας κορν φλάουρ ή αλεύρι αμυγδάλου

Οδηγίες:

Διαλύουμε σε μπολάκι τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε 5 λεπτά να πήξει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά. Σε μπλέντερ χτυπάμε τα υγρά εκτός από το ξύδι μέχρι να γίνουν κρέμα. Ενώνουμε μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε το λευκό ξύδι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Ρίχνουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο με βούτυρο καρύδας ή ελαιόλαδο, την μισή δόση. Ανακατεύουμε τις φέτες αχλάδι με 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη και τις απλώνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από την στρώση αχλαδιών και με κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά περίπου.

Βάζουμε όλα τα υλικά της ωμοφαγικής κρέμας σε μπλεντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνουμε την κρεμα από πάνω και στολίζουμε με φέτες αχλάδι και φρούτα της αρεσκείας μας.

 

Share: