Ανοίγεις λοιπόν ένα σακούλι ρεβύθια και λες ευθύς Παναγία μου πόσα θα πετάξω πάλι;; Γιατί ωραία τα ρεβύθια αλλά σε οικογένεια ειδικά με παιδιά δύσκολα τα τρώνε δεύτερη μέρα. Άσε που του ρεβυθιού του πάει κάτι πικάντικο, και τα παιδιά σε δεσμεύουν! Ήρθα λοιπόν εγώ να ξεμπλοκάρω την κατάσταση!

1 σακούλι, 2 πιάτα

Ένα για τα απανταχού ζουζούνια, ένα για ενηλίκους με spicy ορέξεις!

Χούμους με αμυγδαλοβούτυρο

Γιατί δεν είχα ταχίνι και έχω ακατάπαυστη επιθυμία να αλλάζω ακόμη και τις δικές μου συνταγές! Κοινώς βαριέμαι. Αγαπώ το χούμους όμως τόσο πολύ που θέλω να το εξελίσσω συνεχώς.😊 Επίσης το αμυγδαλοβούτυρο ομοιάζει με το ταχίνι σε πυκνότητα και γεύση πιστεύω, άρα ταιριάζει τέλεια! Έβαλα το αγαπημένο μου, kisstheearthchios. (Not sponsored!) Έχω στην κατηγορία μεζέ, πολλά χούμους με φασόλια, φακές, και ρεβύθια με πιπεριά, δείτε τα γιατί είναι όλα υπέροχα!

Υλικά:

2 κούπες βρασμένα ρεβύθια

1/2 κ.γ. αλατι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

χυμό από 1 1/2 λεμόνια

2 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο

1/4 κούπας νερό

Οδηγίες

Μουλιάζουμε 1 σακούλι ρεβύθια αποβραδίς. Βάζουμε 2 κούπες σε φρέσκο νερό με λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μίγμα κρεμώδες. Έτοιμο!!

Ρεβύθια κοκκινιστά στην κατσαρόλα

Συνήθως τα ρεβύθια τα κάνω στην κατσαρόλα και μετά τα βάζω στον φούρνο με ροδέλες κρεμμυδιού να καραμελώσουν και γίνεται ένα πράμα κολασμένο!! Η συνταγή υπάρχει εδώ σε παλαιότερη ανάρτηση. Όμως!! Μες στην βδομάδα ποιος έχει χρόνο για πολλά πολλά;; Τα ζουζούνια το βράδυ πεινάνε και φωνάζουν! Γιαυτό έφτιαξα πρώτη φορά μια version γρήγορη στην χύτρα. Βγήκαν πεντανόστιμα και θα το ξανακάνω! Δοκιμάστε τα!

Υλικά

Υπόλοιπα μουλιασμένα ρεβύθια που έμειναν. Περίπου 1 1/2 κούπα.

2 πατάτες

2 καρότα

μισό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα

3 κ. σούπας χυμό ντομάτας

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

μισό κρεμμύδι μέτριο

1 κ.σούπας χούμους

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και βάζουμε τα ρεβύθια με νερό μέχρι να καλυφθούν καλά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χούμους και τα ψήνουμε στην χύτρα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε και αφήνουμε να πιουν το νερό τους λίγο για να μην είναι νερουλά. Προσθέτουμε το χούμους και ανακατεύουμε. Έτοιμα!

Share: