Αχχχχ, τι γεύση Παναγία μου;;;

Από αυτήν που κλείνεις τα μάτια απτην ηδονή. Και θες κι άλλο!

Σοκολατένια Παστελάκια με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, χουρμάδες, βρώμη, ξύσμα πορτοκαλιού, αμύγδαλα και λιωμένη σοκολάτα υγείας.

Αυτήν την συνταγή την δίνω σε ασθενείς με σιδηροπενία και χαμηλό ασβέστιο για φυσική αναπλήρωση με έξυπνα, φυσικά, ωμά υλικά που συνδυάζονται και συνεργάζονται άψογα για την δική μας θρέψη.

Και τώρα σας την χαρίζω, βελτιωμένη και προσαρμοσμένη για να τα παίρνουν τα ζουζούνια στο σχολείο και εμείς οι μεγάλοι βέβαια!

Η γεύση τους είναι απίθανη, με άρωμα πορτοκάλι, γλύκα από τους χουρμάδες, και τρέλα από την σοκολάτα που όπως πάντα κλέβει την παράσταση.

Η θρέψη όμως μας ενδιαφέρει!!!

Τι μας προσφέρει αυτό το πουράκι:

Ασβέστιο από τον παπαρουνόσπορο, τον λιναρόσπορο, το σουσάμι & τα αμύγδαλα

Σίδηρο από την σοκολάτα υγείας, το σουσάμι και την βρώμη

Μαγνήσιο από την σοκολάτα υγείας, τον λιναρόσπορο & το σουσάμι

Φυτικές ίνες από τον λιναρόσπορο, το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο

Κάλιο από τον λιναρόσπορο σε τρομακτικά επίπεδα, το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο

Πρωτείνη από το αμυγδαλοβούτυρο, τα αμύγδαλα και όλα τα παραπάνω!!!

Βιταμίνη C από το ξύσμα πορτοκαλιού

Και ενίσχυση της απορρόφησης του σιδήρου λόγω της βιταμίνης C!

Brilliant little chocolate devils!

Υλικά

Για 12 πουράκια

2 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο/ ταχίνι/φυστικοβούτυρο

4 κ.σούπας σουσάμι

3 κ.σούπας βρώμη

2 κ.σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό

1 κ.σούπας παπαρουνόσπορο

6 χουρμάδες ψιλοκομμένοι

2 χούφτες αμύγδαλο φιλέ

1 κ.σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

3 κ.σούπας λάδι καρύδας

Ξύσμα 1 μεγάλου πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη σοκολάτας

150 γρ κουβερτούρα 65%

2 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας

2 κ.σούπας λάδι καρύδας

Οδηγίες

Σε μπολ ανακατεύουμε ζυμώνοντας όλα τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ενωθούν καλά.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου. Πλάθουμε σε σχήμα πουράκια.

Σε κατσαρολάκι ενώνουμε όλα τα υλικά και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Μετά καλύπτουμε τα παστελάκια με την σοκολάτα μόνο από την πάνω μεριά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τα γυρνάμε ανάποδα και τα καλύπτουμε με σοκολάτα ξανά. Αφήνουμε στο ψυγείο πάλι για 1 ώρα. Έτοιμα!

🌷

Περιμένω να τα φτιάξετε για να δεχτώ τα συγχαρητήρια!😘😘😘


These super yummy treats are geniously hacking the traditional Greek pasteli into choco Bites that contain nature’s most awesome seeds with high nutritional & preventive value!

Packed with Calcium, iron, magnesium, fibre, potassium and protein!

Just make them as a gift for yourself and your family!

Ingredients for 12 bites.

4 tbsp sesame seeds

2 tbsp nut butter

2 tbsp flaxseeds milled

1 tbsp poppy seeds,

3 tbsp oats

2 handfuls almond flakes

6 dates chopped in small pieces

1 tbsp honey or agave syrup

3 tbsp coconut oil

Orange zest from one large orange

For the chocolate glaze

150 grams 65% dark chocolate

2 tbsp coconut sugar

2 tbsp coconut oil

Directions

Put all ingredients into a deep bowl and combine with your hand to shape a thick dough. Let cool in the fridge for 3 hours or overnight.

Shape into long round bites.

Into a pan combine all ingredients for the glaze until well melted in low heat. Let cool just a bit.

Pour glaze over the pasteli bites until covered. Let cool in the fridge for an hour. Turn over and cover the other side as well this the chocolate glaze. Let cool once more for an hour. Ready!

 

Share: