Καλαμποκοψωμάκια με ελληνικές νότες!

Η πεθερά μου φτιάχνει την καλύτερη πίτα πλαστός που υπάρχει! Ακόμη δεν έχω αξιωθεί να την φτιάξω και γώ, όμως! Μου έστειλε χωριάτικο αλεύρι καλαμποκιού ντόπιο Καρδιτσιώτικο και ήθελα να δοκιμάσω αυτήν την συνταγή που ζουζούνιζε μέσα στο μυαλό μου μέρες. Και να!

Θέλεις λοιπόν ένα σούπερ σνακ, να σε κρατάει ικανοποιημένο, χορτάτο, αλλά να είναι και σούπερ θρεπτικό, και πεντανόστιμο.

Ε, σέ ‘χω καλυμμένο.

Ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κάπαρη, ελιές, καρότο, κρεμμύδι, ρίγανη, ρεβυθάλευρο, σπόρους Chia, λιναρόσπορο και αμύγδαλο. Για να δέσουν και να γίνουν ακόμη πιο υψηλης διατροφικής αξίας! Σου λέω είναι το σούπερ σνακ!

Μα τι άλλο να πω! Αυτό το σούπερ σνακ έχει ήδη γίνει το αγαπημένο μου! Δείτε τα υλικά και θα καταλάβετε. 😉

 

Ορίστε η συνταγή!

Υλικά

Για 6 ψωμάκια

1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού

1/2 κούπα ρεβυθάλευρο

2 κ.σούπας ρυζάλευρο

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 καρότο τριμμένο

10 ελιές ψιλοκομμένες

1 κ.σούπας καρποί κάπαρης ψιλοκομμένοι

1/2 μικρό χλωρό κρεμμυδάκι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. Bakin powder

1/3 κούπας αμύγδαλο φιλέ

1/4-1/3 κούπας φυτικό γάλα

1 κ.σούπας chia seeds

1 κ.σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός

8 κ.σούπας νερό

Οδηγίες

Σε μπολάκι ανακατεύουμε την chia, τον λιναρόσπορο και τις 8 κουταλιές νερό. Αφήνουμε να πήξει για 5 λεπτά. Ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ. Προσθέτουμε το μίγμα chia και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε στρογγυλά ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά περίπου.

Υπόσχομαι ότι θα σας τρελάνουν!


Greek protein Cornbread buns!

You know, my mother in law makes the best traditional corn dough pie from Karditsa called plastos. I still haven’t made it myself but I have to! She brought me this awesome corn flour though and I had to bake something.

I love gluten free baked goods and then I love olive bread. So there was just one way to go!

Now that was a good combination right there. Cornbread made with Greek olives, capers, carrot and packed with protein from chickpea flour and chia seeds!

Its a super snack!

I am so glad my mind kept thinking about this recipe and did not quit. It’s a keeper!

Makes 6 buns

Ingredients

1 cup cornflour

1/2 cup chickpea flour

2 tbsp rice flour

1 tbsp chia seeds

1 tbsp flaxseeds milled

8 tbsp water

1 tsp baking powder

1 medium carrot grated

1 tbsp capers chopped

10 olives chopped

1/2 small onion chopped

1/2 tsp dried oregano

1/2 tsp salt

1/3 cup almonds sliced

1/3 cup plantbased milk

Directions

Put chia and flaxseeds in a bowl with the 8 tbsp water and mix. Let stand for 5 minutes till it’s jelly-like. Put rest ingredients into a deep bowl and combine. Add the chia mix and make into a dough. It should be form but just a bit sticky.

Make into 6 buns and bake into a preheated oven at 180 C for 25-30 minutes.

 

Share: