Τα σουτζουκάκια δεν είναι βίγκαν!

Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Μπορεί να γίνει όμως. 😉

Αυτή η συνταγή με εξέπληξε! Βασισμένη σε μια συνταγή μιας διαιτολόγου η οποία την έδωσε στην φίλη Χρύσα, με την οποία γνωριστήκαμε στο ίνσταγκραμ, και είχε την όρεξη και την καλή διάθεση να μου την στείλει να την δοκιμάσω!

Η συνταγή άλλαξε όμως ριζικά, γιατί έγινε χωρίς γλουτένη! Αφαίρεσα το ψωμί και την φρυγανιά που είχε η συνταγή, έβαλα κινόα, λιναρόσπορο και βρώμη και ντομάτα στην σάλτσα ή οποία είχε μόνο πιπεριές. Το αποτελέσμα ήταν απίστευτο!

Απο τα καλύτερα βίγκαν πιάτα που έχω φάει!

Φυσικά και την μοιράζομαι για να την φτιάξετε και σεις και να καταλάβετε τι εννοώ!

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

1 κούπα καρύδια (170 γρ)

250 γρ τυρί βίγκαν τριμμένο

1 κούπα βρασμένη κινόα

1/2 κούπα βρώμη

1 κ.σούπας λιναρόσπορο τριμμένο

1/3 cup soy milk

1/3 cup τριμμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ κύμινο

1/2 κ.γ. κανέλα

Σάλτσα

3 κόκκινες πιπεριές

2 σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες ώριμες

1/3 cup νερό

1 κρεμμύδι

λίγο ξερό βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε βαθύ μπολ. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί.

Για την σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ρίχνουμε πάνω από τα σουτζουκάκια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 C. Μία ομορφιά!


Vegan Soutzoukakia!

I still cannot believe how good this recipe came out! I mean, it tastes like vegan heaven! Nutty flavour from walnuts, protein packed quinoa taste, and this pepper tomato sauce that is just too good to comprehend!

It is based on a recipe of a friend on instagram that found it through another friend and was kind enough to share it! I changed it radically since I made it gluten free by taking out the breadcrumbs and the bread, and substituting them with quinoa and oats. Now that, was a good decision!

Also I put tomatoes in the sauce which only had red peppers, which I found weird actually, and the result was so satisfying, it’s amazing!

Here is the recipe for you

Ingredients

1 cup vegan cheese grated

1 cup walnuts blended into crumps

1 cup quinoa cooked

1 tbsp flax seeds milled

1/2 cup oats

2 garlic cloves

1 onion grated

salt, pepper

1 tsp cumin

1/2 tsp cinnamon

1/3 cup soy milk

Sauce

3 red peppers

2 ripe tomatoes

1/3 cup water

1 onion

2 garlic cloves

salt, pepper

some dried basil

Directions

Put all ingredients for the Soutzoukakia in a deep bowl and mix well. Shape into desired form and place into a baking pan. Put all ingredients for the sauce into a food processor or blender and pour over the Soutzoukakia. Bake into preheated oven for 30 minutes at 180 C. You will not believe how good they are!

🌷

 

 

Share: