Το ερώτημα δεν είναι γιατί έβαλα σπόρια στον χαλβά. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το έκανα μέχρι τώρα;;;!!! Υπέροχη απόφαση!

Παιρνεις λοιπόν το 1-2-3-4 της παράδοσης, το σπας επιδεικτικά και θρασύτατα, γιατί 3 φλυτζάνια ζάχαρη είναι too much βρε παιδί μου!!! Ούτε γλυκο κουταλιού!! Το κάνεις λοιπόν 1-2-2-4, αλλά δεν σταματάς εκεί! Ρίχνεις σπόρια για να τρελαθεί το σόι σου όλο. Οοοοοχι ότι ναναι! Αυτά που δεν έχουν φάει και ποτέ! Παπαρουνόσπορο, chia seeds και λιναρόσπορο. Η Αγία τριάδα της χορτοφαγίας.

Παπαρουνόσπορος για ασβέστιο,

Chia seeds για πρωτεΐνη και χίλιους δυό άλλους λόγους,

Λιναρόσπορο για ωμέγα 3 λιπαρά.

Και είσαι ο καλύτερος του χωριού!

Ανάρπαστος θα γίνει ο χαλβάς.

Υλικά

υγρά

4 κούπες νερό

χυμό από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

1 κ.σούπας κανέλα

στερεά

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κούπα ζάχαρη καρύδας

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα λάδι καρύδας

2 κ.σούπας παπαρουνόσπορο

2 κ.σούπας chia seeds

2κ.σούπας λιναρόσπορο κοπανιστό

1/3 κούπας σταφίδες κορινθιακές

Οδηγίες

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα υγρά για 5 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα έλαια με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιεί λίγο τα υγρά του.

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα σπόρια και τος σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την φόρμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 20 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και τριμμένα καρύδια.

 

 

Share: