Pure Carrot Pineapple Muffins

Αυτή η συνταγή είναι αγαπημένη.

Έχει αλλάξει πολλές φορές, μέχρι να τελειοποιηθεί, και ακόμη, κάθε φορά που την φτιάχνω όλο και κάτι αλλάζω!

Γιατί είμαι ανίκανη να ακολουθήσω μέχρι και τις δικές μου συνταγές! Και οποιος διαβάζει τις συνταγές μου, αυτό θα ήθελα να κάνει. Να αυτοδημιουργεί, βασισμένος σε μια καλή, δοκιμασμένη συνταγή. Να γίνει δική σου !

Τα άλευρα σε αυτή τη συνταγή με προβλημάτισαν πολύ. Έχω κάνει παραλλαγή χωρίς γλουτένη και μου άρεσε πολύ, όμως η ζύμη τριβόταν και διαλύονταν! Αποφάσισα να σας δώσω την συνταγή με άσπρο αλεύρι γιατί έτσι τα έφτιαξα εχτές για το πάρτυ της ανιψούλας μου και άρεσαν πολύ! Όμως! Οποιος θέλει να πειραματιστεί με άλλο αλεύρι please feel free to! Αυτή είναι η μαγεία της βίγκαν ζαχαροπλαστικής. Είναι ελαστική και απλή.

Πάμε να δούμε τα υλικά!

Για 20-22 μάφινς

Υγρά

2 μήλα σε πουρέ

1/4 cup λάδι καρύδας

1/4 cup ελαιόλαδο

1 κ.σούπας μηλόξυδο

2 μπανάνες γινωμένες

1 αυγό λιναρόσπορου (1 κ.σούπας λιναρόσπορος κοπανιστός με 4 κ.σούπας νερό)

2 κ.σούπας μέλι ή αγαύη

1/2 cup ζάχαρη καρύδας

Στερεά

1 κούπα αλεύρι Ζέας ολικής

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κ.γ. Baking soda

1 κ.γ. Baking powder

1 κ.σούπας κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 cup τριμμένο καρότο

2 φέτες ανανά σε κυβάκια.

1 χούφτα καρύδι τριμμένο -προαιρετικά

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι με 1 δάχτυλο νερό βράζουμε τα μήλα σε κομμάτια για 5 λεπτά σκεπασμένα. Μετά σε μούλτι τα κάνουμε πουρέ. Σε μπολάκι βάζουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά να πήξει λίγο και να γίνει σαν ζελές. Σε μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι. Βάζουμε τον πουρέ μήλου, τα λάδια, την ζάχαρη καρύδας, το μέλι, το αυγό λιναρόσπορου και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα.

Σε έτερο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά. Ενώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τον ανανά. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φορμάκια για μαφινς και ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Για μωράκια απλά δεν βάζουμε ζάχαρη γιατί είναι γλυκά από μόνα τους από τα μήλα και τις μπανάνες.

Για συνταγή χωρίς γλουτένη, θα έβαζα αλεύρι φαγόπυρου και νιφάδες βρώμης, με 1/2 cup αλεύρι ταπιόκας για να μην διαλυθούν. Από κει και πέρα εσείς κάνετε παιχνίδι!

?


Ingredients

For 20-22 muffins

Wet

purée of 2 apples

1/4 cup olive oil

1/4 cup coconut oil

2 tbs honey

1/2 cup coconut sugar

1 tbsp apple cider vinegar

1 flaxseed egg(1 tbsp milled flaxseeds in 4 tbsp water)

Dry

1 cup whole wheat flour

1 cup oat flakes

1 tsp baking powder

1 tsp baking soda

1 tbsp cinnamon

1/2 tsp ground nutmeg

1 cup carrot shredded

2 slices of pineapple into cubes

Directions

Into a saucepan boil the apples in pieces for 5 minutes with just enough water to cover the bottom. Then blend them into purée. Put into a bowl with the bananas mashed with a fork and rest wet ingredients.

Mix dry ingredients and combine with the wet. Whisk until well combined and add carrot and pineapple. Put into muffin tins and bake at 180 C in a preheated oven for 30 minutes.

Good job! Now eat them with no guilt whatsoever!

???

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*