Είμαι λοιπόν υποψήφια για τα Marie Claire Blog Awards 2018!

Είχα την θαυμάσια ευκαιρία και εμπειρία να γνωρίσω τον ταλαντούχο σεφ Αλεξανδρος Παπανδρέου τους υπέροχους συνεργάτες του και να ζήσω από κοντά ένα Cooking & styling experience στο πανέμορφο στούντιο του στην Αγία Παρασκευή.

Εκτός από την ευκαιρία να κάνω styling δικό μου  στα πιάτα του Αλεξάνδρου,  εμπνεύστηκα και από την μαγειρική του διαδικασία για tacos, και έφτιαξα μια δική μου συνταγή! Στα πλαίσια λοιπόν της συμμετοχής μου στα βραβεία για το περιοδικο Marie Claire Greece επέλεξα κάποια από τα προιόντα του χορηγού OLD EL PASO και σας παρουσιάζω περήφανα την συνταγή μου!

Χορτοφαγική, spicy, θρεπτική, και φρουτένια!

🌶

Πειραματίστηκα με μια ιαπωνικής επιρροής μεξικάνικη σάλτσα, την σάλτσα Chamoy, που συνοδεύει από τις καραμέλες τους στο Μεξικό, μέχρι και τα κρεατικά τους!

Σάλτσα Chamoy

Πρόκειται λοιπόν για μια φρουτένια σάλτσα με άπειρες παραλλαγές που χρησιμοποιείται στα γλειφιτζούρια, στην Παρασκευή καραμέλας, καλύπτει τα φρούτα τους, αλλά και πολλά αλμυρά πιάτα. Έχει ως βάση τα βερύκοκα, τα δαμάσκηνα, αποξηραμένα φρούτα, και γενικά οι τρόποι παραγωγής είναι πολλοί. Εγώ ήθελα να απλουστεύσω όσο γίνεται την διαδικασία, χρησιμοποιώντας εύκολα υλικά αλλά και πολύ θρεπτικά.

Λάτρεψα το αποτέλεσμα και ελπίζω να το λατρέψετε και εσείς!

Υλικά για 6 Tacos

1 κούπα βρασμένα ρεβύθια

1 Cooking sauce φασολιών από το Burrito kit Old El Paso

1/2 κούπα καλαμπόκι

Για την δροσερή σαλάτα

1 ντομάτα

1 αγγουρι

μισό κρεμμύδι

μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο

αλατι, πιπερι

ελαιόλαδο

Για την σάλτσα Chamoy

3 βερύκοκα

6 αποξηραμένα δαμάσκηνα

3 χουρμάδες

2 τσίλι φρέσκα

2 κ.σούπας μηλόξυδο

χυμο ενός lime

Αλάτι

Οδηγίες

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα ρεβυθια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καλαμπόκι και την Cooking sauce. Προσθέτουμε 1/4 κούπα νερό και αφήνουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα, τα τσίλι ψιλοκομμένα χωρίς τα σπορια αν θελουμε να γίνει λιγότερο καυτερό, το ξύδι, το λαιμ και 1/3 κούπας νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Με ραβδομπλεντερ ή σε μιξερακι πολτοποιούμε την σάλτσα στην επιθυμητή σύσταση.

Φτιάχνουμε την σαλάτα σε ξεχωριστό μπολ.

Ώρα να συναρμολογήσουμε τα Τάκος!

Βάζουμε πρώτα λίγη σαλάτα, μετά τα ρεβύθια και μετά ακόμη λίγη σαλάτα. Τέλος βάζουμε την σάλτσα Chamoy. Έτοιμα!

Μια μεξικάνικη απόλαυση χωρίς τύψεις με θρεπτικότατο momentum, φουλ στα αντιοξειδωτικά, λυκοπένιο, φυτικές ινες από τα φρούτα και τα ρεβύθια, ενώ ο συνδυασμός καλαμποκιού και ρεβυθιών αποτελεί πλήρη πρωτεΐνη, ιδανική για χορτοφάγους και όσους προσέχουν την διατροφή τους.

Καλή απόλαυση!

Share: