Ίσως τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω φτιαξει!

Τα ζουζουνάκια και γω

Μεγάλη Τρίτη 2018

πιάσαμε δουλειά!

Δεν σκόπευα να φτιάξω κουλουράκια να πω την αλήθεια γιατί φεύγουμε για Ρόδο την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά τα ζουζούνια δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις πια. Είναι και δυο, κάνουν κόμμα και σε κολλάνε στην γωνία για πλάκα. Έτσι, όχι μόνο φτιάξαμε μαζί κουλουράκια, έφτιαξα δύο συνταγές! Μία να πλάθεται για να φτιάξουν ζωάκια, όχι βίγκαν, και μια βίγκαν, με υλικά μοναδικά και οι δύο!

Σας τις παραθέτω και ελπίζω να γλυκάνουν και το δικό σας Πάσχα!

Βίγκαν κουλουράκια!

Νηστίσιμα, βίγκαν, cruelty free, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, με φούλ γεύση! Τα ζουζούνια τρελάθηκαν! Ιδιως η Σελένα που είναι η πιο δύσκολη. Ιδανικά και για μωράκια, γιατί είναι μαλακά από μέσα, δεν περιέχουν ξηρούς καρπούς και είναι τόσο μα τόσο, μα τόσο υγιεινά !!

Μόνο με αλεύρι Ζέας, που είναι εξ ορισμού βιολογικής καλλιέργειας και ολικής, αυτό το αλεύρι αγαπά τον εγκέφαλο μας, διατηρεί την μνήμη, τρέφει την ευφυΐα μας με την μοναδική του σύσταση: Χαμηλό σε γλουτένη, υψηλό σε μαγνήσιο!Κσι φυσικά με φαγόπυρο, το πλέον αγαπημένο μου αλεύρι που αποτελεί φάρμακο για τον άνθρωπο! Πολλαπλά ωφέλη, προστατεύει την καρδιά 💚, προλαμβάνει τον διαβήτη, την υπέρταση, την δυσλιπιδαιμία και το μεταβολικό σύνδρομο. Μα το άλλο χρειάζεται να πω;

Πάμε να τα φτιάξουμε!

Υλικά

Στερεά

1 cup αλεύρι Ζέας

1 cup νιφάδες φαγόπυρο στο μπλεντερ

1/2 cup νιφάδες φαγόπυρο ως έχουν

1 1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

Υγρά

1/2 cup βούτυρο καρύδας (εγώ παίρνω το βιτάμ) (δεν είναι σπόνσορας!!)

1 κ.σούπας ταχίνι ολικής

1/2 cup μέλι

3 κ.σούπας λιναρόσπορος με 9 κ.σούπας νερό.

1 μεγάλη μπανάνα ώριμη

Οδηγίες

Σε μικρό μπολάκι ετοιμάζουμε τα αυγά λιναρόσπορου: Ανακατεύουμε με κουτάλι τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε το μίγμα να μουλιάσει για 10 περιπού λεπτά. Θα γίνει πηχτό!

Ενώνουμε τα στερεά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά και την μπανάνα σε κομμάτια και με το σύρμα, σιγά σιγά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τώρα ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά. Έτοιμα!

Λαδώνουμε ένα ταψί ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, και με δύο κουταλάκια βάζουμε μικρές μπαλίτσες στο ταψί. Βγαίνουν περίπου 36 κουλουράκια! Επειδή φουσκώνουν στο φούρνο, μην τα κάνετε πολύ μεγάλα.

Ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά ακριβώς! Θα είναι ψημένα τέλεια, με μαλακό εσωτερικό!

Τώρα πάμε στην ζύμη για μπισκότα βουτύρου!

Μοναδικά πεντανόστιμα, ξανά με αλεύρι Ζέας, αυγά μόνο ελευθέρας βοσκής από το χωριό ( να’ναι καλά η γειτόνισσα της πεθεράς) ( και η πεθερά)😁, και βούτυρο ζωικό. Ομολογώ ότι δεν τα έχω δοκιμάσει με άλλο βούτυρο, μαργαρίνη δεν θέλω να χρησιμοποιήσω λόγω των κακών λιπαρών που περιέχει, και πιστεύω ότι αυτή η συνταγή γίνεται σωστά μόνο με φρέσκο βούτυρο. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε παραλλαγές και να μου πείτε τι βγήκε!

Υλικά

150 γρ βούτυρο φρέσκο ζωικό σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ αλεύρι Ζέας

1 αυγό

1 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη

Για το γλάσο:

Σοκολάτα λευκή 125 γρ

Οδηγίες

Ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι ώσπου να δημιουργηθεί μια ζύμη σαν τάρτας. Δεν είναι ελαστική! Με τον πλαστή ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος περίπου 1 εκατοστό. Πιέζουμε τα σχήματα της επιλογής μας και προσεκτικά τα τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο ή σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Γιά το γλάσο, απλά θερμαίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain marie την λευκή σοκολάτα και αμέσως την αλοίφουμε στην επιφάνεια την μπισκότων.

Αν αργήσουμε θα κρυώσει και δεν θα αλοίφεται! Ομοίως, άμεσα στολίζουμε τα μπισκότα μας με τρουφάκια και καραμελάκια της επιλογής μας, πριν κρυώσει η σοκολάτα! Τα παιδάκια μου το διασκέδασαν τραγουδώντας πασχαλινά τραγουδάκια και τρώγοντας περισσότερα καραμελάκια από ότι στόλιζαν! 😆

Από τα ζουζούνια και εμένα

Καλό Πάσχα !

Share: