Ήθελα ένα spread για να ξαπλώσω τον καπνιστό μου σολωμό απάνω. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ήξερα ότι θα το έφτιαχνα με cashews. Αυτό που δεν ήξερα ήταν πόσο φανταστικό θα γινόταν αυτό το cream cheese-like spread. Φανταστικό ναι!  Αν δεν τους το λεγα (των καλεσμένων) δεν θα το καταλάβαιναν καν!

Υλικά

1 cup cashews μουλιασμένα για 3 ώρες

2 κ.σούπας λευκό ξύδι

2 κ.σούπας ελαιόλαδο

3 κ. σούπας νερό

1/3 cup κρέμα “γάλακτος” σόγιας

χυμός από μισό λεμόνι

μισή χούφτα μάραθος φρέσκος

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να γίνουν κρέμα. Απλώνουμε πάνω σε ψωμί και ξαπλώνουμε πάνω ότι θέλουμε!

Εδώ απεικονίζεται με ψητά μανιτάρια & κολοκυθάκια στο γκριλ! Η συνταγή για την μαρινάρα των λαχανικών βρίσκεται στο ποστ με τα σουβλάκια μανιταριών.


It all begun when I wanted a spread for my salmon to lay upon. I knew I would make it with cashews. What I did not know is how amazing this spread was going to taste! Yes, amazing! My guests did not even realize it was vegan!

Ingredients

1 cup cashews soaked

1/3 cup soy cream

juice of half lemon

2 tbsp olive oil

2 tbsp white vinegar

3 tbsp water

half of a handful fresh fennel leaves.

salt

pepper

Directions

Blend all ingredients together until creamy. Adjust with more water or lemon juice if needed. Ready! Spread on your favourite yummy breads!

Share: