Τα λόγια μικρά για να πούνε τί νοιώθω μόλις ακούσω την λέξη Μανιταρόσουπα. Η επιτομή όλων των βελουτέ χορτοφαγικών σούπων! Με κρέμα από μουλιασμένα κάσιους, που την απογειώνει!! Και εντελώς πανεύκολη. Έτοιμη σε μισή ώρα. 😉

Υλικά

1 kg μανιτάρια καφέ
1 πακέτο μανιτάρια του δάσους αποξηραμένα
1 kg ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 cup μουλιασμένα cashews σε νερό για 3 ώρες
Ελαιόλαδο & 1/3 κ.γ. έλαιο λευκής τρούφας (προαιρετικά)
3 κ. σούπας βούτυρο καρύδας βιτάμ
Φρέσκο θυμάρι 1 κ.σούπας

1/2 cup λευκό κρασί
4 φύλλα δάφνης
Μισό πράσο

Οδηγίες

Σε μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια κ προσθέτουμε λευκό κρασί μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε 10´ λεπτά να μαλακώσουν. Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο & το βούτυρο σε βαθειά κατσαρόλα τα μανιτάρια. Αλατοπιπεριζουμε και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε στραγγίσει. Κρατάμε το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί που είχαμε μέσα τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον ζωμό, τα μυρωδικά & τα μουλιασμενα κάσιους. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Αφαιρούμε από την φωτιά κ με ραβδομπλεντερ ομογενοποιούμε την σούπα. Προσθέτουμε το τρουφέλαιο. Ελέγχουμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρέσκο Θυμάρι. 👌🏼


Vegan Mushroom Soup

Ingredients

1 kg brown mushrooms

1 package wild dried mushrooms

1 kg vegetable stock

1/2 leek stalk

1 cup soacked cashews

1/3 cup white wine

4 bay leaves

1 tbsp fresh thyme

1 onion

olive oil

1/2 tsp truffle oil

3 tbsp vegan butter

In a deep pan fry the mushrooms with the olive oil and the butter. Add leek and onion. Stir for 5 minutes. Soak the wild mushrooms in the wine for 10 minutes and then add to the mushroom mix. Add  the vegetable stock,  soacked cashews and seasonings. Let cook in medium heat for 20 minutes. Remove bay leaves. With a hand mixture blend the soup until creamy consistency. Add truffle oil. Stir well and taste to adjust seasonings. Amazingly good!

 

Share: