Τα λόγια μικρά για να πούνε τί νοιώθω μόλις ακούσω την λέξη Μανιταρόσουπα. Η επιτομή όλων των βελουτέ χορτοφαγικών σούπων!

Υλικά

1 kg μανιτάρια καφέ
1 πακέτο μανιτάρια του δάσους αποξηραμένα
1 kg ζωμό λαχανικών
1/2 κρεμμύδι
1 cup κρεμα σογιας
Ελαιόλαδο & έλαιο λευκής τρούφας (προαιρετικά)
Βούτυρο καρυδας βιτάμ
Φρέσκο θυμάρι 1 κ.σούπας
2 φύλλα δάφνης
1/3 φλυτζάνι λευκό κρασί
3 κ.σουπας κορν φλάουρ/ αλεύρι ταπιόκας

Οδηγίες

Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα φρέσκα μανιτάρια για να γίνουν σαν κιμάς. Σε μπολ βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια κ προσθέτουμε 1/3 φλυτζανιού κρασί και λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε 10´ λεπτά να μαλακώσουν. Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο σε μεγάλη βαθειά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας και τα φρέσκα μανιτάρια. Αλατοπιπεριζουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το θυμάρι και την δάφνη και τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε στραγγίσει. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί που είχαμε μέσα τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον ζωμό & την κρεμα σογιας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αφαιρούμε 4 κουταλιές απο την σουπα κ τις ανακατεύουμε σε 3 κουταλιές κορν φλάουρ. Προσθέτουμε στην σούπα κ σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά κ με ραβδομπλεντερ ομογενοποιούμε την σούπα. Ελέγχουμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρέσκο Θυμάρι. 👌🏼 Προαιρετικά σκορπάμε κάποιες σταγόνες τρουφέλαιου για απογείωση γευστική και πνευματική!

 

Share: