Βλέπω τα μελομακάρονά σου και έχω ΕΝΑ να σου πω:

Χαρουπομελάκια!

Τα Χριστούγεννα θέλουν κεράσματα και γλυκές μπουκίτσες που γεμίζουν αρώματα και χαρά το σπίτι όλη την περίοδο των εορτών! Τα μελομακάρονα φυσικά έχουν τον θρόνο τους αδιαπραγμάτευτα σε αυτόν τον χορό γευστικών αισθήσεων, αλλά ας φάμε και χαρουπομελάκια! Έτσι, για να γίνουμε λίγο πιο εναλλακτικοί βρε παιδί μου! Να ομολογήσω πάραυτα ότι είμαι τρελή θαυμάστρια των μελομακάρονων από τότε που θυμάμαι να τρώω. Όμως, βαριέμαι εύκολα παιδιά, το έχουμε πει αυτό, και δεν διορθώνεται τώρα στα γεράματα. Γιαυτό ακούστε!

Αυτές οι χαρουπομπανανομπουκίτσες είναι ιδανικές για μωράκια γιαυτό τις συστήνω ανεπιφύλακτα για τα μικρά απανταχού ζουζούνια, καθ´ότι είναι μαλακά, άγλυκα και εθιστικά υγιεινότατα! Τόσο μοναδικά! Η γεύση τους, γεμάτη από το χαρουπόμελο, με συγκλόνισε! Η απόδειξη ότι όταν τα υλικά είναι ποιοτικά, το ίδιο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Χειροποίητη σοκολάτα

Έφτιαξα πρώτη φορά σπιτική σοκολάτα με συνταγή του Άρη Σωτηρίου από το www.neanikon.gr . Εκεί, μαγεύεσαι από τις μοναδικές σοκολατένιες και μη δημιουργίες του! Έφτιαξα τις απίθανες καριόκες του και ξετρελάθηκα! Δεν γίνεται να μην εμπνευστώ λοιπόν και να δημιουργήσω και γω μια συνταγή!

Τώρα ήρθε η σειρά μου.

Δοκίμασα τα αγαπημένα μου υλικά- μπανάνα, χαρούπι, λιναρόσπορο,σπόρους chia, χαρουπόμελο, αλεύρι Ζέας- και το αποτέλεσμα απλά όπως το φαντάστηκα. Μοναδικό! 

Νέο υλικό στην παρέα!

Ο λόγος για το ωμό βούτυρο κακάο, ένα υλικό μαγεία στην κουζίνα με μοναδική ποιότητα στην γεύση και στην συμπεριφορά στα γλυκά και στα κεράσματα. Χρησιμοποιούσα βούτυρο κακάο για καλλυντική χρήση χρόνια, αλλά ποτέ σε τροφές. Άργησα να το εντάξω στην μαγειρική μου, αλλά τώρα που το βρήκα, δεν το αφήνω με τίποτα!

Θρεπτικά;

Θρεπτικά, το βούτυρο κακάο περιέχει κορεσμένα λιπαρά όπως και καθετί αγνά σοκολατένιο. Δίνει γλυκά με τα όλα τους, πλούσια, αλλά και αγνά στην γεύση. Φυσικά αν φας 15 χαρουπομελάκια μεμιάς θα είναι υπερβολή! Εδώ θέλει μέτρο! Όπως και με όλα τα γλυκά που έχουν λιπαρά. Έως δύο μου επιτρέπω. 😉 Την ημέρα! Είναι όμως τόσο λίγη η ποσότητα του βουτύρου στην συνταγή και τόσο αγνά τα υπόλοιπα υλικά που δεν θα πρέπει καν να μας απασχολεί!

Υλικά

Για την σπιτική σοκολάτα

50 γρ βούτυρο κακάο ωμό                                                 1 κουταλιά χαρουπάλευρο                                               3 κ.σούπας μέλι                                                                     1 κ.γλυκού ταχίνι ολικής
2 κ.σούπας χαρουπόμελο                                              μια πρέζα αλάτι

Για τα μπισκότα
1 φλυτζάνι αλεύρι Ζέα                                                   1/4 φλυτζάνι χαρουπάλευρο
1 κ.σούπας πίτουρο βρώμης
2 μπανάνες γινωμένες
1 αυγό chia 3 κουταλιές σούπας νερό
1 αυγό λιναρόσπορου+ 3 κουταλιές σούπας νερό
1 1/2 κ. bakin powder

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Φυτική κρέμα σόγιας 70 ml

125 gr κουβερτούρα

1 κ.σούπας στέβια ή 1 κ.σούπας μέλι.

Οδηγίες

Σε μπολάκι ενώνουμε τα δύο υποκατάστατα αυγού και αφήνουμε να πήξει. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο, μέλι, αλάτι, ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σε μπολ ενώνουμε τα άλευρα με το baking powder. Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και προσθέτουμε στην σπιτική σοκολάτα. Ενώνουμε τα υλικά με σύρμα. Προσθέτουμε το μίγμα σπόρων και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Το αποτέλεσμα είναι μια μαλακή ζύμη κολλώδης.

Με δύο κουταλάκια πλάθουμε μπαλίτσες και τοποθετούμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε ελαφρά κάτω για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι την κρέμα σόγιας. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Προσθέτουμε και την ζάχαρη ή το μέλι  κ ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στην σοκολάτα και αφήνουμε σε πιατέλα να στερεοποιηθεί καλά, περίπου 2 ώρες.

Ιδέα για παιδικό πάρτυ!

Με την διπλάσια ποσότητα σοκολάτας γεμίζουμε πλαστικά κουτάλια της σούπας και αφήνουμε να στερεοποιηθεί. Γαρνίρουμε με τρούφες χρωματιστές, smarties, φράουλες, καρύδα, τρίμμα μπισκότου, ότι θέλετε!

Carob Honey Bites!

I see your Christmas cookies and I raise you with these Carob Honey soft bites that blew my mind!

Healthy, unique, so caroby that will amaze everyone!

Ingredients

Homemade Caroblate

50 grams raw cocoa butter

1 tbsp carob flour

3 tbsp honey

2 tbsp carob syrup

1 tsp whole tahini

Pinch of salt

Cookie dough

1 cup emmer flour

1/4 cup carob flour

1 tbsp oat bran

1 1/2 tsp baking flour

1 tbsp chia seeds + 3 tbsp water

1 tbsp flax seeds + 3 tbsp water

Chocolate ganache

70 ml soy cream

125 grams dark chocolate

1 tbsp stevia or honey

Directions

In a pot, melt cocoa butter and remove from fire. Add rest of the  ingredients for the homemade caroblate. Get it? Choco-late, Carob -late! 😁 Stir well to combine ingredients. Mix into a bowl chia, flaxseeds and the 6 tbsp water and let stand. Mix flours together with baking powder. With a spoon press the bananas into purée. Now combine bananas and seeds mixture into the carob late. Stir well. The dough will be sticky and best is to use 2 spoons in order to make the cookies and place them on a tray over a baking sheet. Bake for 12 minutes at 180 C. When ready let them cool down. Make the ganache by heating the cream and then add the dark chocolate in pieces and the honey. Stir well. Remove from fire. One by one dip the cookies into the ganache and then place on a tray to cool till the caroblate is firm. Enjoy with loved ones!❤️

 

 

 

 

 

Share: