Is trick or treat even a question?

Treat of course!

This creamy pumpkin spice pie is dairy free, egg free and sooo vegan!

The taste is just incredible. Like warm cuddles by the fire on a cold and rainy night… yes, that good!

Ingredients

Crust:

1 packet digestive cookies(300 grams)

6 medjool dates

3 tbsp coconut oil or vegan butter

Filling:

2 cups pumpkin pie

1 cup coconut cream

1/4 cup tapioca flour or cornstarch

1/2 cup brown sugar or coconut sugar

2 tbsp agave or maple syrup

2 tsp cinnamon

3/4 tsp ginger powder

1/2 tsp nutmeg

1/2 tsp salt

1/8 cloves

1 tsp vanilla extract or 1 tbsp brandy

Directions

Make the pumpkin purée by following this recipe:

http://www.puremomentum.gr/category/pure-food/mains/sups/

Put all ingredients for the base in a food processor and blend until sticky consistency. Press down on a tart base. Then combine all ingredients for the filling in your blender. Blend until creamy. Pour over the cookie base and put in the oven at 160 C for 50′-1 hour. Check regularly!


Κολοκυθόπιτα αμερικάνικη!

Ήτι πουρές κολοκύθας με κρέμα και μπαχαρικά σε βάση πίτας. Όμως εγώ βάζω μπισκότα αντί για ζύμη, κρέμα καρύδας, ΟΧΙ αυγά, λάδι καρύδας και πέτυχα μια υπέροχη απαράλλαχτη γεύση!

Η μαμά λοιπόν μεγάλωσε στην Αμερική. Αμέ. Και γύρισε να μείνει Ελλάδα που αγαπά. Ποτέ βέβαια δεν γιορτάσαμε το Halloween όσο μεγαλώναμε, ούτε μας έφτιαχνε κολοκυθόπιτες. Είναι πιο κλασική σαν γυναίκα αλλά και στην μαγειρική. Τώρα που το σκέφτομαι τίποτα δεν πήρα απτή μαμά! 😁

Εγώ λοιπόν την καθιέρωσα την κολοκυθόπιτα και θέλω να καθιερώσω και το Halloween στο σπίτι μας ΚΑΘΕ χρόνο, γιατί ως γιορτή μου ταιριάζει. Είναι κυνική, χιουμοριστική, αγαπά τα γλυκά και λέει τα πράγματα ως έχουν. Ο φόβος είναι στενά συνδεδεμένος με την ψυχική μας κατάσταση. Ορίζει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας, της προσωπικότητάς μας, ορίζει την υπόστασή μας. Εξαιτίας κάποιου φόβου, παίρνουμε σχεδόν κάθε απόφαση καθημερινή ή πιο σημαντική στην ζωή μας.

Είναι λοιπόν απελευθερωτικό να γιορτάζουμε οτιδήποτε μας τρομάζει. Τον θάνατο, το άγνωστο, το υπερφυσικό, το κακό, το μαγικό! Έτσι για λίγο νοιώθουμε ελεύθεροι, από αυτόν, τον φόβο, που μας κουράζει. Σαν να τον ξορκίζουμε και λίγο!🎃

Δεν μπορώ να περιγράψω ΠΟΣΟ την λατρεύω!

Γιαυτό και δεν γινόταν να μην έχω συνταγή βίγκαν. ΕΙΔΙΚΑ στο αγαπημένο μου blog! Σας την προσφέρω και ελπίζω να την χαρείτε τόσο όσο και εγώ! 💜

Υλικά

Βάση μπισκότου:

1 πακέτο digestive

6 βασιλικούς χουρμάδες

3 κ. σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο βίγκαν

Γέμιση:

2 φλυτζάνια ψητή κολοκύθα

1 φλυτζάνι κρέμα καρύδας

1/4 φλυτζάνι άμυλο ταπιόκας ή κορνφλαουρ

1/2 φλυτζάνι καφέ ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

2 κ.γλυκού κανέλα

3/4 κ.γλυκού σκόνη τζίντζερ

1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γλυκού αλάτι

1/4 κ.γλυκού σκόνη γαρύφαλλο

1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κ.σούπας μπράντι

Οδηγίες

Φτιάχνουμε την ψητή κολοκύθα ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ:

http://www.puremomentum.gr/category/pure-food/mains/sups/

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά και η σύσταση να είναι κολλώδης. Πιέζουμε το μίγμα πάνω σε μια βάση τάρτας φροντίζοντας να έχει περίπου 2 εκατοστά ύψος στο πλάι.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπλέντερ και χτυπάμε ώσπου να γίνει κρέμα. Η κρέμα καρύδας είναι πολύ σημαντικό να είναι κρεμώδης και όχι διαχωρισμένη στην κονσέρβα όπως πολλές μάρκες κρέμας καρύδας. Εγώ προτείνω αυτήν γιατι έχει την πιο κρεμώδη υφή! Απλώνουμε πάνω από την βάση μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 50´- 1 ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε!

Share: